Povrće sa sosom od paradajza se priprema na sledeći način:
Krompir oljuštiti, šargarepu očistiti i iseći po dužini.
Celer očistiti i iseći na četiri dela, a karfiol oprati.
Sve to naliti vodom da ogrezne i obariti.
Kada je kuvano, dodati začin, pa vodu iz povrća iscediti, a povrće složiti u činiju.
Brašno razmutiti u soku od paradajza i usuti u njega vrelu vodu u kojoj se kuvalo povrće, neprestano mešajući na vatri i to onoliko dok se ne dobije željena gustina.
Skloniti sa vatre, dosoliti i po želji urezati beli luk u sos.
Na kraju sos preliti preko složenog povrća.
Po želji, povrće sa sosom od paradajza možete jesti uz posnu testeninu.
Sastojci za posnu oblandu sa orasima:
4 lista oblande,
500 g mlevenih oraha,
500 g šećera,
sok od pola limuna,
kakao.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više