Povrće sa sosom od paradajza

Povrće sa sosom od paradajza

Advertisement

Potrebno je:

  • 1/2 kg krompira,
  • 300 gr šargarepe,
  • 1 koren celera,
  • 1/2 kg karfiola,
  • 2 kašike začina,
  • 4 kašike brašna,
  • 1/2 l soka od paradajza,
  • 3 češnja belog luka,
  • so.

Priprema:

  1. Krompir oljuštiti, šargarepu očistiti i iseći po dužini.
  2. Koren celera očistiti i iseći na četiri dela, a karfiol oprati.
  3. Sve to naliti vodom da ogrezne i obariti.
  4. Kada je kuvano, dodati začin, pa vodu iz povrća iscediti, a povrće složiti u činiju.
  5. Brašno razmutiti u soku od paradajza i usuti u njega vrelu vodu u kojoj se kuvalo povrće, neprestano mešajući na vatri i to onoliko dok se ne dobije željena gustina.
  6. Skloniti sa vatre, dosoliti i po želji urezati beli luk u sos.
  7. Na kraju sos preliti preko složenog povrća.

Po želji možete jesti uz posnu testeninu.

Pin It on Pinterest

Shares