Povrće sa sosom od paradajza se priprema na sledeći način:
Krompir oljuštiti, šargarepu očistiti i iseći po dužini.
Celer očistiti i iseći na četiri dela, a karfiol oprati.
Sve to naliti vodom da ogrezne i obariti.
Kada je kuvano, dodati začin, pa vodu iz povrća iscediti, a povrće složiti u činiju.
Brašno razmutiti u soku od paradajza i usuti u njega vrelu vodu u kojoj se kuvalo povrće, neprestano mešajući na vatri i to onoliko dok se ne dobije željena gustina.
Skloniti sa vatre, dosoliti i po želji urezati beli luk u sos.
Na kraju sos preliti preko složenog povrća.
Po želji, povrće sa sosom od paradajza možete jesti uz posnu testeninu.
Sastojci za posnu seljačku salatu:
300 g pasulja,
1/2 kg kupusa,
3 glavice luka kapule,
šoljica jabukovog sirćeta,
šoljica ulja,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više