- Advertisement -
Sastojci za posnu lenju pitu sa smokvama u vinu:
- 300g margarina,
- 100 g šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 1 prašak za pecivo,
- malo vode,
- 500g brašna,
- 1/2 kašičice soli.
- Za fil:
- 700g suvih smokvi,
- 100g rendanih jabuka,
- 3dl belog vina,
- sok od jedne pomoradže,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 20g šećera u prahu.
Posna lenja pita sa smokvama u vinu se priprema na sledeći način:
- Smokve očistiti od peteljki i iseći na manje komade.
- U šerpu odgovarajuće veličine staviti smokve, vino i sok od pomorandže.
- Kuvati dok smokve ne omekšaju.
- Izvaditi smokve iz tečnosti i dodati vanillin šećer.
- Prebaciti u posudu za mešanje i dodati rendane jabuke.
- Margarin pomešati mikserom.
- Dodati šećer, vanillin šećer,malo vode, so i prašak za pecivo i mešati dok se šećer ne istopi i dobije kompaktna masa.
- Na mikser staviti metlice za testo i nastaviti mešanje tako što se dodaje po malo brašna.
- Kad dobijete kompaktno testo podelite ga na dva dela.
- U tepsiju predhodno obloženu papirom za pečenje stavite jednu polovinu testa i ravnomerno rasporedite pa utabajte dlanovima.
- Preko testa ravnomerno rasporedite fil od smokvi i jabuke pa preko toga rukama izmrvite ostatak testa.
- Vodite računa da gornji sloj testa bude ranomerno raspoređen po površini fila.
- Peći u rerni zagrejanoj na 180°C 30-40 min odnosno dok kolač ne porumeni po površini.
- Nakon pečenja ostaviti da se hladi u plehu u kojem je pečen pa nakon toga izvaditi iz pleha zajedno sa papirom.
- Služiti posuto prah šećerom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Posna lenja pita sa smokvama u vinu
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -