- Advertisement -
Sastojci za posnu karamel tortu:
- 1/2 ½ korica za rozen tortu,
- 125 g margarina,
- 200 g šećera,
- 1 puding od karamele,
- 400 ml sojinog mleka,
- 150 g mlevenog pečenog lešnika + 50 g za posipanje.
Posna karamel torta se priprema na sledeći način:
- Karamelizovati šećer na laganoj vatri, pa sipati 300 ml sojinog mleka i mešati dok ne provri i karamel se ne rastopi.
- U preostalom mleku razmutiti puding od karamele, pa dodati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
- Zatim dodati na listiće sečen margarin i mleveni pečeni lešnik, mešati dok se masa ne ujednači, a zatim toplim filom filovati korice.
- Nafilovati i gornju koru, pa je posuti mlevenim pečenim lešnikom i ostaviti da se ohladi i stegne.
- Seći na kockice.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna karamel torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:


















- Advertisement -