Posna nepečena kesten torta se priprema na sledeći način:
Kestenje skuvati, ocediti, oguliti i dok su još topli propasirati.
Ohlađen kesten pire staviti u dublju posudu za mešanje, dodati prethodno, penasto umućen margarin, poparene mlevene bademe, otopljenu čokoladu i na kraju ušpinovan šećer sa malo vode.
Dobro izmešati da se dobije ujednačena masa.
Manju, duboku, keramičku činiju obložiti samolepljivom folijom, uliti pripremljenu smesu od kestena, poravnati gornju površinu, presaviti suvišne krajeve samolepljive folije ka unutrašnjoj strani i tacnom ili drugim ravnim predmetom pritisnuti smesu. Ostaviti da stoji par sati.
Odstajalu, formiranu tortu od kestena izvaditi iz činije, skloniti samolepljivu foliju i postaviti je na tanjir za posluženje, tako da okrugli kraj bude okrenut ka gore.
Obilato posuti kakao prahom i dekorisati listićima crne čokolade.
Sastojci za posnu azijsku salatu sa kikiriki sosom:
1 šolja naseckanog kupusa,
1 šolja rendane šargarepe,
1 crvena paprika, isečena na tanke trakice,
1 krastavac, isečen na tanke trakice,
1/2 šolje svežeg korijandera, iseckanog,
1/4 šolje seckanog kikirikija,
2 zelena luka, iseckana,
1 šolja kuvanog pirinča ili nudli (opciono).
Za kikiriki sos:
1/4 šolje putera od kikirikija,
2 kašike sojinog sosa,
1 kašika javorovog sirupa ili meda,
1 kašika pirinčanog sirćeta,
1 kašičica susamovog ulja,
1-2 kašike vode (po potrebi za postizanje željene konzistencije).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više