Posna keks torta

posna keks torta

Advertisement

Sastojci za posnu keks tortu:

  • 500 g četvrtastog posnog keksa,
  • 3-4 veće jabuke,
  • limun – sok i kora,
  • 1 kg banana,
  • 750 g posnog margarina,
  • 1 šolja (2 dl) šećera,
  • 2-3 pudinga od vanile,
  • 1-1,5 l vode,
  • 3 kašike prah šećera,
  • 200 g kristal šećera,
  • skuvana kafa,
  • šećer u prahu,
  • šećerne perle.

Posna keks torta se priprema na sledeći način:

  1. Oguljene jabuke narendati i staviti u dublju posudu.
  2. Dodati narendanu koru i sok od limuna.
  3. Umešati izgnječene banane.
  4. Na kraju dodati penasto umućeno 500 gr margarina sa šoljom šećera u prahu i vanilin šećerom.
  5. Dobro umutiti da se dobije ujednačena, kremasta smesa.
  6. Istovremeno u vrijućoj vodiskuvati puding od vanile sa 3 kašike šećera u prahu.
  7. Skloniti sa grejne ploče da se prohladi.
  8. Umešati prethodno, penasto umućeno 250 gr margarina sa 200 gr šećera.
  9. Umutiti kompaktnu, penastu smesu.
  10. Jedan po jedan keks natapati u mlaku, prethodno skuvanu kafu, a zatim slagati jedan uz drugi na dubokoj tacni za kolače ili drugoj pogodnoj posudi.
  11. Preko reda keksa naneti deo smese sa bananama, a preko pažljivo naneti tanji sloj pudinga od vanile.
  12. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
  13. Završiti redom keksa natopljenim u kafi.
  14. Pripremljenu tortu prekriti folijom ili salvetom i ostaviti da stoji par sati u frizideru.
  15. Ohlađenu tortu posuti šećerom u prahu i posuti sitnim, šarenim šećernim perlama.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna keks torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares