- Advertisement -
Sastojci za savršenu posnu voćnu tortu:
Za korice:
- 500ml vode,
- 4 male šoljice šećera + 4 kašike,
- 25 kašika brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 šoljice ulja,
- 1 šolja (od 300ml) mlevenih oraha,
- 3 srednje jabuke.
Za fil:
- 1l soka od pomorandže (đus),
- 3 pudinga od vanile,
- 4 kašike brašna,
- 250 g margarina,
- 250 g prah šećera,
- 500 ml posne slatke pavlake ili posnog šlaga,
- 1,5 kg banana.
Savršena posna voćna torta se priprema na sledeći način:
- Karamelizovati 4 kašike šećera pa dodati 500 ml vode.
- Ostaviti da se šećer istopi pa dodati 4 šoljice šećera. Ne mora da proključa samo da se šećer otopi. Ostaviti da se ohladi.
- U to dodati 25 kašika brašna, 1 šoljicu ulja, mlevene orahre, prašak za pecivo i urendane jabuke.
- Lepo sjediniti i od te mase ispeći 3 korice.
Fil se priprema na sledeći način:
- Od 1l đusa odvojiti oko 200 ml pa u njega razmutiti puding i brašno.
- Ostali deo da provri, pa polako dodati puding i mešati dok se ne zgusne.
- Ostaviti da se ohladi.
- Izmiksati margarin i šećer u prahu penasto i dodati ohladjen puding. Dobro sjediniti.
- Posebno umutiti slatku pavlaku ili šlag.
POSTUPAK FILOVANJA:
KORICA – FIL – SEČENE BANANE – ŠLAG
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Savršena posna voćna torta
Autor:
Zorica Djordjevic Ex Djokic
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -