Savršena posna voćna torta

15740
- Advertisement -

Savršena posna voćna torta

Sastojci za savršenu posnu voćnu tortu:

Za korice:
  • 500ml vode,
  • 4 male šoljice šećera + 4 kašike,
  • 25 kašika brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 šoljice ulja,
  • 1 šolja (od 300ml) mlevenih oraha,
  • 3 srednje jabuke.
Za fil:
  • 1l soka od pomorandže (đus),
  • 3 pudinga od vanile,
  • 4 kašike brašna,
  • 250 g margarina,
  • 250 g prah šećera,
  • 500 ml posne slatke pavlake ili posnog šlaga,
  • 1,5 kg banana.

Savršena posna voćna torta se priprema na sledeći način:

  1. Karamelizovati 4 kašike šećera pa dodati 500 ml vode.
  2. Ostaviti da se šećer istopi pa dodati 4 šoljice šećera. Ne mora da proključa samo da se šećer otopi. Ostaviti da se ohladi.
  3. U to dodati 25 kašika brašna, 1 šoljicu ulja, mlevene orahre, prašak za pecivo i urendane jabuke.
  4. Lepo sjediniti i od te mase ispeći 3 korice.
Fil se priprema na sledeći način:
  1. Od 1l đusa odvojiti oko 200 ml pa u njega razmutiti puding i brašno.
  2. Ostali deo da provri, pa polako dodati puding i mešati dok se ne zgusne.
  3. Ostaviti da se ohladi.
  4. Izmiksati margarin i šećer u prahu penasto i dodati ohladjen puding. Dobro sjediniti.
  5. Posebno umutiti slatku pavlaku ili šlag.
POSTUPAK FILOVANJA:
KORICA – FIL – SEČENE BANANE – ŠLAG
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Savršena posna voćna torta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 19 Review(s)
- Advertisement -