Posna šunka slatki rolat

posna sunka

Advertisement

Sastojci za posnu šunku:

  • 430 g šećera,
  • 280 g badema,
  • 50 g kakaoa,
  • sok od limuna,
  • ekstrat od maline.

Posna šunka se priprema na sledeći način:

  1. U posudu za sneg, staviti 280 g šećera, vrlo malo vode, sok od limuna, pa skuvati u šerpi.
  2. U ukuvan sirup dodati 280 g obarenog, oljuštenog i samlevenog badema.
  3. Badem u šećeru kuvati dok se ne dobije gusta tvrda masa kao za puslice.
  4. Umućenu masu podeliti na dva dela.
  5. Jednu polovinu obojiti ekstratom od maline, a drugu polovinu ostaviti belu.
  6. Obe mase izručiti na šećerom posutu dasku, pa od crvene mase napraviti oblik šunke u rolat.
  7. Sad razviti belu polovinu mase, pa u nju staviti crvenu veknu, tako da se crveni deo obavije belim i dobije izgled šunke.
  8. Celu šunku preliti prelivom od kakaoa, koji se pravi od 50 g kakaoa, 150 g šećera i vode.
  9. U šerpu staviti šećer, a sa čašom vode ukuvati gust sirup.
  10. Dodati kakao rastvoren sa malo vode i mešati varjačom dok se glazura ne stvrdne.
  11. Šunku prevući ovom glazurom, ostaviti da se osuši i tek onda po potrebi seći tanke kolutove.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna šunka slatki rolat
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares