Taheebo

309
- Advertisement -

Taheebo

Drugi nazivi: Ipe Roxo ili Pau `D Arco
Latinski naziv: Tabebuia Avellanedae ili Tabebuia Altisima

Opis biljke:

Pau D`Arco, kao što se pokazalo, je prava lekovita biljka, ali ne i nova. To je lekovita biljka koja je otkrivena 1977. godine, a pre toga bila je poznata Indijancima. Doktori Teodoro Meyer i Prats Ruiz, su upotrebili ovu biljku i lečili s njom razne vrste raka, uključujuci leukemiju i mnoge druge neizlečive bolesti, sa fantastičnim rezultatima. Brazilske novine i magazini posvetili su cele stranice čudesnom lečenju koje je postignuto sa Pau D`Arco.

Taheebo čaj se pravi od unutrašnje kore drveća Lapacho Colorado ili Lapacho Morado (Tabebuia Avellanedae ili Tabebuia Altisima). To drveće se obično zove Ipe Roxo ili Pau `D Arco. Indijansko ime mu je Taheebo. To je ozoniferno drvo sa ekstremno dubokim žilama i raste na mestima bogatim ozonom. Te dve vrste drveća imaju lepe cvetove, jedan ljubičaste, drugi crvene, a oba su mesožderi, sto znači da jedu insekte. Naučna istraživanja su u kori ovih drveća pronašla sastojke izvanredno otporne protiv gljivica i spora, mada je susedno drveće i raslinje s njima gotovo pokriveno. Taheebo najviše upotrebljavaju oboleli od raka i alergija.

Budući da Pau D`Arco oslobadja telo od toksina, telu se daje nova vitalnost, a što utiče i na psihu i na um. Depresivna stanja, insomnija (nesanica) i patološke teskobe ublažuju se s Tahebom. Postoje naznake da pomaže i kod AIDS-a (SIDE). Postoje izveštaji o izvanrednim uspesima kod herpesa i drugih prenosivih bolesti.

Opšte napomene:

1 šoljica = 2 dcl. Obično se uzima količina od 1 velike vrhom pune supene kašike čaja na 1 litru vode za lakša oboljenja pa do 5 supenih kašika kore na nekoliko litara vode dnevno za teža obolenja.

Alergije: Kod nekih izaziva reakcije nepodnošljivosti ovog čaja. U tom slučaju, u početku se preporučuje 1 šoljica dnevno, a onda se postepeno povećava kolicina čaja od taheba.

Anemija: Za ovakve slučajeve, dovoljno je piti 3-4 šoljice Taheebo čaja dnevno, nezasladjenog. Kada nastupi poboljšanje, dovoljno je piti 2 šoljice dnevno.

Arterioskleroza: 3-4 šoljice Taheebo čaja dnevno. Kada nastupi poboljšanje dovoljno je dalje piti 1 šoljicu dnevno.

Astma: 4-5 šoljica dnevno. Delotvorne su i kupke, kao i inhalacije sa Taheebo čajem. Preporučuju se i topli oblozi Taheeba na grudi.

Candida i ostala gljivična oboljenja: U početku 1 šoljica a onda se postepeno povećava količina do 5 šoljica dnevno.

Crevna oboljenja: Keneth Jones opisuje slučaj jednog deteta sa hroničnim prolivima, koje se izlečilo samo sa pola šoljice Taheebo čaja. Kod jakih upala Taheebo reguliše varenje za nedelju dana. Piti po 1 litru čaja dnevno.

Čir želuca i dvanaestopalačnog creva: Preporučuje se piti 3-4 šoljice dnevno tokom nekoliko meseci.

Diabetes (šećerna bolest): Preporučuje se 1 litra tokom nekoliko meseci.

Ekcemi: Piti 1 litru čaja dnevno tokom nekoliko meseci, a na obolela mesta stavljati obloge od taloga kore nakon kuvanja.

Gastritis: Piti 1 litru čaja dnevno. Normalno, izbegavati jako začinjena i teška jela.

Gljivična oboljenja kože: Preporučuje se 2-5 šoljica dnevno, duže vreme i namakati u čaju obolela mesta ili stavljati obloge.

Grip: Preporučuje se 4-5 šoljica dnevno, a preporučuju se kupke i inhalacija 15-20 min dnevno.

Hemoroidi: Piti taheebo čaj, a preporučuju se i kupke i oblozi.

Imunitet: 1 litra Taheebo čaja dnevno, a nakon poboljšanja 2 šoljice dnevno.

Hemoterapija: Jačina i količina Taheebo čaja nisu strogo odredjeni. Koristite količinski koliko želite.

Kolitis: Preporučuje se 4-5 šoljica dnevno, mesecima. Kada nastupi poboljšanje smanjiti na 2 šoljice dnevno. Takodje, klistir od Taheeba je jako delotvoran.

Malarija: Pola litre čaja dnevno. Koristiti hladne obloge.

Migrena: Piti 3-4 šoljice Taheebo čaja dnevno, što duže vremena, a zatim smanjiti na 2 šoljice dnevno.

Opekotine: Piti 1 litru čaja dnevno i stavljati hladne obloge od Taheeba nekoliko puta dnevno. Oblozi prilikom prvog stavljanja mogu izazvati jake bolove, ali to ne traje dugo.

Paraziti (u crevima): Piti mesecima 1 litru čaja dnevno.

Psorijaza i ostale kožne bolesti: Piti 1 litru čaja dnevno. Koristiti kupke i obloge.

Rak: Piti veće količine čaja jače koncentracije (do 5 vrhom punih supenih kašika Taheebo čaja).

Siva mrena: Piti 2-5 šoljica Taheeba dnevno duže vreme. Takodje, ispirati oči s čajem nekoliko puta dnevno.

Vaginalne infekcije: Piti nekoliko šoljica čaja dnevno. Preporučuju se kupke pre spavanja, nekoliko puta dnevno vršiti unutrašnja ispiranja. Takodje i skuvati malo jači čaj, u njega namočiti tampon i menjati ga svakih 8 sati.

Osnovni podaci:
Taheebo
Naziv članka:
Taheebo
Opis:
Taheebo ili Pau D`Arco, kao što se pokazalo, je prava lekovita biljka, ali ne i nova
Autor:
- Advertisement -