- Advertisement -
Sastojci za posnu dinstanu boraniju i paradajz:
- 2 šolje seckane boranije,
- 2 šolje iseckanog paradajza (svežeg ili konzerviranog),
- 1 šolja seckanog crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 šolje vode,
- so i biber, suvi začini po ukusu,
- sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).
Posna dinstana boranija i paradajz se priprema na sledeći način:
- U šerpi zagrejte vodu.
- Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu mekani.
- Dodajte iseckanu boraniju i nastavite dinstanje još nekoliko minuta.
- Zatim dodajte iseckani paradajz i promešajte.
- Začinite po ukusu solju, biberom i suvim začinima.
- Poklopite šerpu i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 15-20 minuta ili dok boranija ne postane mekana.
- Po potrebi dodajte još malo vode tokom kuvanja ako je potrebno.
- Kada je boranija skuvana, poslužite je toplo, posipanu svežim peršunom ili korijanderom po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna dinstana boranija i paradajz
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -