Posni badem trouglići

Posni badem trouglići

Advertisement

Sastojci za posne badem trougliće:

Za testo (30 komada):

  • 200 g mlevenih badema,
  • 100 g šećera,
  • 2 kapi ekstrata badema,
  • 3 banane,
  • 150 g listića badema.

Za krem:

  • 100 g posne crne čokolade,
  • 100 ml posne biljne pavlake,
  • 125 g posnog maragarina.

Posni badem trouglići se pripremaju na sledeći način:

  1. Na umerenoj temperaturi otopite sitno seckanu čokoladu sa biljnom pavlakom, uz stalno mešanje.
  2. Kada se čokolada sasvim istopi, posudu sklonite s ringle, malo ohladite i stavite u frižider da odstoji tokom noći.
  3. Sutradan mlevene bademe pomešajte sa šećerom i ekstraktom badema, dodajte prethodno izmiksane banane i dobro sjedinite.
  4. Bademovo testo sipajte u pleh obložen masnim papirom, poravnajte kašikom, pospite listićima badema i pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 15-20 minuta.
  5. Izvadite iz rerne i toplu koru isecite na male trouglove.
  6. Margarin kremasto umutite mikserom i postepeno umešajte u ohlađen čokoladni krem.
  7. Po dva trougla spajajte čokoladnim kremom, ohladite i servirajte s drugim posnim kolačima.

Recept poslala Jadranka Jestrović

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni badem trouglići
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 5 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares