- Advertisement -
Sastojci za posne badem trougliće:
Za testo (30 komada):
- 200 g mlevenih badema,
- 100 g šećera,
- 2 kapi ekstrata badema,
- 3 banane,
- 150 g listića badema.
Za krem:
- 100 g posne crne čokolade,
- 100 ml posne biljne pavlake,
- 125 g posnog maragarina.
Posni badem trouglići se pripremaju na sledeći način:
- Na umerenoj temperaturi otopite sitno seckanu čokoladu sa biljnom pavlakom, uz stalno mešanje.
- Kada se čokolada sasvim istopi, posudu sklonite s ringle, malo ohladite i stavite u frižider da odstoji tokom noći.
- Sutradan mlevene bademe pomešajte sa šećerom i ekstraktom badema, dodajte prethodno izmiksane banane i dobro sjedinite.
- Bademovo testo sipajte u pleh obložen masnim papirom, poravnajte kašikom, pospite listićima badema i pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 15-20 minuta.
- Izvadite iz rerne i toplu koru isecite na male trouglove.
- Margarin kremasto umutite mikserom i postepeno umešajte u ohlađen čokoladni krem.
- Po dva trougla spajajte čokoladnim kremom, ohladite i servirajte s drugim posnim kolačima.
Recept poslala Jadranka Jestrović
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Posni badem trouglići
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -