- Advertisement -
Sastojci za posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama:
- 1 oblanda.
Za crni deo:
- 600 g suvih šljiva,
- 1 dl vode,
- 125 g posnog margarina,
- 200 g posne čokolade,
- 100 g posnog mlevenog keksa.
Za beli deo:
- 200 g šećera,
- 2 dl vode,
- 125 g posnog margarina,
- 250 g kokosa.
Preliv od čokolade:
- 100 g posne čokolade,
- 4 kašike ulja.
Posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama se pripremaju na sledeći način:
- Suve šljive samleti ili sitno iseckati.
- U posudu staviti mlevene šljive, 1 dl vode, 125 g margarina i prokuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, pa dodati 200 g posne čokolade da se istopi.
- Skinuti sa vatre i dodati 100 g mlevenog posnog keksa (keksa može i manje, zavisi koliko su šljive suve).
- Ovu masu, dok je još topla, staviti na 1/2 lista oblande. Poravnati i ostaviti da se ohladi.
- U posudu staviti 200 g šećera, 2 dl vode i kuvati na vatri da se šećer istopi, zatim dodati 125 g margarina da se istopi, pa dodati 250 g kokosa (kokos treba da je sitno mleven, kad se seku štanglice lakše se seku i rez je uredan. Ako nije sitno mleven još ga malo samleti u električnoj mašini za mlevenje).
- Belu masu dok je još topla preliti preko tamne mase.
- Zatim istopiti 100 g posne čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -