Posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama

Posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama

Advertisement

Sastojci za posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama:

  • 1 oblanda.

Za crni deo:

  • 600 g suvih šljiva,
  • 1 dl vode,
  • 125 g posnog margarina,
  • 200 g posne čokolade,
  • 100 g posnog mlevenog keksa.

Za beli deo:

  • 200 g šećera,
  • 2 dl vode,
  • 125 g posnog margarina,
  • 250 g kokosa.

Preliv od čokolade:

  • 100 g posne čokolade,
  • 4 kašike ulja.

Posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama se pripremaju na sledeći način:

  1. Suve šljive samleti ili sitno iseckati.
  2. U posudu staviti mlevene šljive, 1 dl vode, 125 g margarina i prokuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, pa dodati 200 g posne čokolade da se istopi.
  3. Skinuti sa vatre i dodati 100 g mlevenog posnog keksa (keksa može i manje, zavisi koliko su šljive suve).
  4. Ovu masu, dok je još topla, staviti na 1/2 lista oblande. Poravnati i ostaviti da se ohladi.
  5. U posudu staviti 200 g šećera, 2 dl vode i kuvati na vatri da se šećer istopi, zatim dodati 125 g margarina da se istopi, pa dodati 250 g kokosa (kokos treba da je sitno mleven, kad se seku štanglice lakše se seku i rez je uredan. Ako nije sitno mleven još ga malo samleti u električnoj mašini za mlevenje).
  6. Belu masu dok je još topla preliti preko tamne mase.
  7. Zatim istopiti 100 g posne čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne štanglice sa kokosom i suvim šljivama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 103 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares