Vegetarijanski sladoled se priprema na sledeći način:
Sojino mleko i zeleni čaj stavimo u posudu da uvri. Kad uvri, mešajući lagano kuvamo još 5 minuta.
Oprezno izvadimo kesice od čaja i ostavimo čaj oko 30 minuta da se rashladi.
Tečnost prespemo u mericu pa štapnim mikserom izmešamo sojino mleko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanile, kivi (oguljen i izrezan na kriške) i po želji obojimo zelenom bojom koja se koristi u kulinarstvu. Mešamo dok smesa ne postane glatka.
Smesu preručimo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne.
Pre posluživanja ukrasimo sveže umućenim posnim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.
Sastojci za čorbu od povrća sa orzo pastom:1 veća glavica crnog luka,2 srednje šargarepe,1 kriška celera,1 crvena paprika šilja,120g mariniranih šampinjona,2 kašike seckanog peršuna,1,5l supe od povrća iz kocke,300ml soka od paradajza,5 kašika orzo paste,1/2 kašičice belog luka u prahu,mleveni biber,ulje,so.