- Advertisement -
Sastojci za vegetarijanski sladoled:
- 1 šolja sojinog mleka,
- 350 g tvrdog tofua, s malo masnoće,
- 2 kivija,
- 4 kesice zelenog čaja,
- 200 ml meda,
- 1 kašičica ekstrakta vanile.
Vegetarijanski sladoled se priprema na sledeći način:
- Sojino mleko i zeleni čaj stavimo u posudu da uvri. Kad uvri, mešajući lagano kuvamo još 5 minuta.
- Oprezno izvadimo kesice od čaja i ostavimo čaj oko 30 minuta da se rashladi.
- Tečnost prespemo u mericu pa štapnim mikserom izmešamo sojino mleko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanile, kivi (oguljen i izrezan na kriške) i po želji obojimo zelenom bojom koja se koristi u kulinarstvu. Mešamo dok smesa ne postane glatka.
- Smesu preručimo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne.
- Pre posluživanja ukrasimo sveže umućenim posnim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Vegetarijanski sladoled
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -