Vegetarijanski sladoled se priprema na sledeći način:
Sojino mleko i zeleni čaj stavimo u posudu da uvri. Kad uvri, mešajući lagano kuvamo još 5 minuta.
Oprezno izvadimo kesice od čaja i ostavimo čaj oko 30 minuta da se rashladi.
Tečnost prespemo u mericu pa štapnim mikserom izmešamo sojino mleko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanile, kivi (oguljen i izrezan na kriške) i po želji obojimo zelenom bojom koja se koristi u kulinarstvu. Mešamo dok smesa ne postane glatka.
Smesu preručimo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne.
Pre posluživanja ukrasimo sveže umućenim posnim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.
Sastojci za posni rižoto sa soja sosom:
1 šolja pirinča,
2 šolje vode,
2 šargarepe,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
3 kašike soja sosa,
so i biber,
suvi začin po ukusu,
sveži peršun za posipanje (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više