Vegetarijanski sladoled se priprema na sledeći način:
Sojino mleko i zeleni čaj stavimo u posudu da uvri. Kad uvri, mešajući lagano kuvamo još 5 minuta.
Oprezno izvadimo kesice od čaja i ostavimo čaj oko 30 minuta da se rashladi.
Tečnost prespemo u mericu pa štapnim mikserom izmešamo sojino mleko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanile, kivi (oguljen i izrezan na kriške) i po želji obojimo zelenom bojom koja se koristi u kulinarstvu. Mešamo dok smesa ne postane glatka.
Smesu preručimo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne.
Pre posluživanja ukrasimo sveže umućenim posnim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.
Sastojci za posnu čorbu od batata i kikiriki putera sa spanaćem:2 kašike kokosovog ulja,½ crnog luka,1 halapenjo papričica,2 čena belog luka,3 batata,1 šolja paradajz pelata,1 ½ šolja nezaslađenog kokosovog mleka,2 šolje vode,1 kašičica soli,½ kašičice kurkume,½ šolje kikirikija,¼ šolje putera od kikirikija,1-2 šolje spanaća.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više