Posni kakao sladoled

Posni kakao sladoled

Advertisement

Sastojci za posni kakao sladoled:

  • 2 šolje sojinog mleka,
  • 2 dl krema od soje (recept za sojin krem),
  • ½ šolje žutog šećera,
  • 3 pune kašike kakaoa,
  • ¼ šolje kokosovog ulja,
  • 2 kašičice ekstrakta vanile,
  • 2 kašičice kuzua.

Posni kakao sladoled se priprema na sledeći način:

  1. Rastvorite kuzu (biljni želatin, makrobiotički zgušnjivač) u ½ pola šolje sojinog mleka. Ostavite na stranu.
  2. U tiganju pomešajte preostalo sojino mleko, krem od soje i šećer, stavite na slabo zagrejanu ringlu i grejte dok ne proključa, stalno mešajući.
  3. Sklonite sa ringle i dodajte rastvoreni kuzu, kakao i ekstrakt vanile.
  4. Naspite u kutiju sa poklopcem i ostavite u frižifer da se ohladi sat-dva.
  5. Nakon što se mešavina ohladila u frižideru, ubacite je u zamrzivač.
  6. Posle jedan sat izvadite iz zamrzivača i dobro promešajte (da se ne bi stvorili kristali leda). Ponovite ovaj postupak 2-3 puta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kakao sladoled
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 12 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares