- Advertisement -
Sastojci za posni kakao sladoled:
- 2 šolje sojinog mleka,
- 2 dl krema od soje (recept za sojin krem),
- ½ šolje žutog šećera,
- 3 pune kašike kakaoa,
- ¼ šolje kokosovog ulja,
- 2 kašičice ekstrakta vanile,
- 2 kašičice kuzua.
Posni kakao sladoled se priprema na sledeći način:
- Rastvorite kuzu (biljni želatin, makrobiotički zgušnjivač) u ½ pola šolje sojinog mleka. Ostavite na stranu.
- U tiganju pomešajte preostalo sojino mleko, krem od soje i šećer, stavite na slabo zagrejanu ringlu i grejte dok ne proključa, stalno mešajući.
- Sklonite sa ringle i dodajte rastvoreni kuzu, kakao i ekstrakt vanile.
- Naspite u kutiju sa poklopcem i ostavite u frižifer da se ohladi sat-dva.
- Nakon što se mešavina ohladila u frižideru, ubacite je u zamrzivač.
- Posle jedan sat izvadite iz zamrzivača i dobro promešajte (da se ne bi stvorili kristali leda). Ponovite ovaj postupak 2-3 puta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 12 Review(s)
Posni kakao sladoled
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -