- Advertisement -
Sastojci za posni sladoled bez mleka, jaja i šećera:
- 400 ml kokosovog mleka,
- 1/3 šoljice meda,
- 1 kašičica vanila ekstrakta,
- ¼ kašičice soli,
- ¾ šolje dobro ohlađene crne kafe.
Posni sladoled bez mleka, jaja i šećera se priprema na sledeći način:
- Sve sastojke ubacite u blender i izmešajte.
- Sjedinjenu masu sipajte u posudu za sladoled i ubacite je u zamrzivač.
- Ostavite da odstoji 3-5 sati.
- Sladoled izvadite iz zamrzivača 15 minuta pre posluživanja, kako bi dobio kremastu teksturu.
- Pre serviranja, ukrasite ga zrnima kafe, a poseban ugođaj dobićete ukoliko ga prelijete jakim espresom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni sladoled bez mleka, jaja i šećera
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -