- Advertisement -
Sastojci za posni čizkejk sladoled:
- 1 i po šolja indijskih oraha (potopljenih preko noći),
- 1/2 šolje kokosovog mleka,
- 1/4 šolje agave sirupa ili javorovog sirupa,
- 1/4 šolje soka od limuna,
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta,
- 1/2 šolje biljne kremaste baze (npr. kokosova krema),
- 1/2 šolje mrvica posnog keksa (npr. digestive ili graham keks),
- 1/2 šolje džema od jagoda ili malina.
Posni čizkejk sladoled se priprema na sledeći način:
- Ocedite potopljene indijske orahe i stavite ih u blender. Dodajte kokosovo mleko, agave sirup, sok od limuna i vanilin ekstrakt. Blendajte dok smesa ne postane potpuno glatka i kremasta.
- Dodajte biljni krem i blendajte dok se sve ne sjedini.
- U posudu za zamrzavanje sipajte sloj kremaste smese, pa ravnomerno rasporedite mrvljeni keks i džem. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Stavite sladoled u zamrzivač na 4-5 sati ili dok se potpuno ne stegne.
- Pre posluživanja, ostavite sladoled na sobnoj temperaturi nekoliko minuta da se lakše servira.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni čizkejk sladoled
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -