Posni čizkejk sladoled

435
- Advertisement -

Posni čizkejk sladoled

Advertisements

Sastojci za posni čizkejk sladoled:

  • 1 i po šolja indijskih oraha (potopljenih preko noći),
  • 1/2 šolje kokosovog mleka,
  • 1/4 šolje agave sirupa ili javorovog sirupa,
  • 1/4 šolje soka od limuna,
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta,
  • 1/2 šolje biljne kremaste baze (npr. kokosova krema),
  • 1/2 šolje mrvica posnog keksa (npr. digestive ili graham keks),
  • 1/2 šolje džema od jagoda ili malina.

Posni čizkejk sladoled se priprema na sledeći način:

  1. Ocedite potopljene indijske orahe i stavite ih u blender. Dodajte kokosovo mleko, agave sirup, sok od limuna i vanilin ekstrakt. Blendajte dok smesa ne postane potpuno glatka i kremasta.
  2. Dodajte biljni krem i blendajte dok se sve ne sjedini.
  3. U posudu za zamrzavanje sipajte sloj kremaste smese, pa ravnomerno rasporedite mrvljeni keks i džem. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  4. Stavite sladoled u zamrzivač na 4-5 sati ili dok se potpuno ne stegne.
  5. Pre posluživanja, ostavite sladoled na sobnoj temperaturi nekoliko minuta da se lakše servira.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čizkejk sladoled
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -