- Advertisement -
Sastojci za Ušećerene jabuke:
- 10 manjih jabuka,
- 1 kg šećera,
- 10 štapića dužine 20 cm,
- crvena boja za kolače.
Ušećerene jabuke se pripremaju na sledeći način:
- Jabuke dobro oprati, odstraniti im peteljke i na tom mestu probosti štapić.
- Na umerenoj vatri karamelizovati šećer dok ne dobije bledo žutu boju.
- Dodati crvenu boju za kolače i skloniti sa vatre.
- Umakati jabuke u dobijeni šećerni sirup i stavljati na pleh obložen pek papirom.
- Potrebno je više puta umočiti jabuke kako bi se dobila dovoljno debela glazura.
- Ukoliko više nije moguće umakati jabuke, treba ih preliti ostatkom šećernog sirupa.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 7 Review(s)
Ušećerene jabuke
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -