Ušećerene jabuke

1933

Ušećerene jabuke

- Advertisement -

Sastojci za Ušećerene jabuke:

  • 10 manjih jabuka,
  • 1 kg šećera,
  • 10 štapića dužine 20 cm,
  • crvena boja za kolače.

Ušećerene jabuke se pripremaju na sledeći način:

  1. Jabuke dobro oprati, odstraniti im peteljke i na tom mestu probosti štapić.
  2. Na umerenoj vatri karamelizovati šećer dok ne dobije bledo žutu boju.
  3. Dodati crvenu boju za kolače i skloniti sa vatre.
  4. Umakati jabuke u dobijeni šećerni sirup i stavljati na pleh obložen pek papirom.
  5. Potrebno je više puta umočiti jabuke kako bi se dobila dovoljno debela glazura.
  6. Ukoliko više nije moguće umakati jabuke, treba ih preliti ostatkom šećernog sirupa.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Ušećerene jabuke
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)