Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade

Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade

Advertisement

Sastojci za Posnu bezglutensku tortu od jagoda i čokolade:

Za testo:

  • 150 g badema,
  • 6 očišćenih suvih šljiva,
  • 1 kašika goji bobica,
  • 5 kašika kokosovog ulja.

Za nadev:

  • 5 kašika kokosovog ulja,
  • 5 kašika meda,
  • 5 kašika kakaa,
  • 6 jagoda.

Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade se priprema na sledeći način:

  1. Za testo ubacite sve sastojke u blender i miksujte dok se dobro ne povežu.
  2. Obložite okrugli kalup papirom za pečenje i rukama utisnite smesu u kalup tako da formirate ravnu površinu sa uzdignutim ivicama visine oko 1 cm.
  3. Stavite u zamrzivač dok pripremate nadev.
  4. Za nadev sve sastojke mutite u blenderu dok ne dobijete glatku smesu.
  5. Narežite jagode uzdužno na polovine.
  6. Izvadite posudu sa testom iz zamrzivača, rasporedite nadev po testu, ukrasite polutkama jagoda i vratite u zamrzivač na pola sata.
  7. Servirajte hladno i čuvajte u frižideru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 6 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares