- Advertisement -
Sastojci za Posnu bezglutensku tortu od jagoda i čokolade:
Za testo:
- Advertisement -
- 150 g badema,
- 6 očišćenih suvih šljiva,
- 1 kašika goji bobica,
- 5 kašika kokosovog ulja.
Za nadev:
- 5 kašika kokosovog ulja,
- 5 kašika meda,
- 5 kašika kakaa,
- 6 jagoda.
Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade se priprema na sledeći način:
- Za testo ubacite sve sastojke u blender i miksujte dok se dobro ne povežu.
- Obložite okrugli kalup papirom za pečenje i rukama utisnite smesu u kalup tako da formirate ravnu površinu sa uzdignutim ivicama visine oko 1 cm.
- Stavite u zamrzivač dok pripremate nadev.
- Za nadev sve sastojke mutite u blenderu dok ne dobijete glatku smesu.
- Narežite jagode uzdužno na polovine.
- Izvadite posudu sa testom iz zamrzivača, rasporedite nadev po testu, ukrasite polutkama jagoda i vratite u zamrzivač na pola sata.
- Servirajte hladno i čuvajte u frižideru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -