Susam rasporediti u pelhu za pečenje i peći na 150 stepeni deset minuta, odnosno dok seme susama ne požuti. Treba paziti da se susam ne prepeče jer će tahini imati gorči ukus.
Kada je pečen, ostaviti susam da se ohladi, 20-25 minuta.
Nakon hlađenja izručiti susam u secka ili blender, dodati decilitar ulja i dobro samleti par minuta. Tokom mlevenja par puta zaustaviti secka pa špatulom ili kašikom skinuti sa zidova posude smesu koja se nakupila, pa ponoviti proces.
Ukoliko je potrebno, dodati još malo ulja, sve dok smesa ne postane glatka i kompaktna.
Gotov tahini sos sipati u staklenu teglu i čuvati u frižideru do dve nedelje.
Sastojci za posnu sarmu od slatkog kupusa:1 veća glavica (1,5-2kg) slatkog kupusa,50g crvene soje u ljuspicama,100g pirinča,300g praziluka,200g šargarepe,1 manja vezica peršuna,1 kašika aleve paprike,150ml ulja,4 listića lovora,po ukusu suvi biljni začin,po ukusu mleveni biber.Preliv:1/2 l pasiranog paradajza,100ml vode,po ukusu so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više