Susam rasporediti u pelhu za pečenje i peći na 150 stepeni deset minuta, odnosno dok seme susama ne požuti. Treba paziti da se susam ne prepeče jer će tahini imati gorči ukus.
Kada je pečen, ostaviti susam da se ohladi, 20-25 minuta.
Nakon hlađenja izručiti susam u secka ili blender, dodati decilitar ulja i dobro samleti par minuta. Tokom mlevenja par puta zaustaviti secka pa špatulom ili kašikom skinuti sa zidova posude smesu koja se nakupila, pa ponoviti proces.
Ukoliko je potrebno, dodati još malo ulja, sve dok smesa ne postane glatka i kompaktna.
Gotov tahini sos sipati u staklenu teglu i čuvati u frižideru do dve nedelje.
Sastojci za mediteransku skušu punjenu senfom i začinima:2 skuše,2 kašičice senfa, 3 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka,1 limun,1/2 veze peršuna,200ml belog vina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više