Naslovna Sastojci Susam

Sastojak: susam

Posna salata od rotkvica i avokada

Posna salata od rotkvica i avokada

Sastojci za posnu salatu od rotkvica i avokada: 2 šolje rotkvica,  2 avokada, 1/4 crvenog luka,  1/4 šolje svežeg peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika svežeg limunovog soka, so i biber po ukusu, seme susama za posipanje (opciono).
Posna povrćna pogača

Posna povrćna pogača

Sastojci za posnu povrćnu pogaču: 3 šolje brašna (može se koristiti mešavina belog i integralnog brašna), 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 1/4 šolje maslinovog ulja, 1 šolja tople vode, 1 šolja rendane šargarepe, 1 šolja rendane tikvice, 1 crvena paprika,  1/2 šolje seckanog peršuna, 1/4 šolje semenki suncokreta (opciono), susam za posipanje.
Posna pita sa prokeljom i susamom

Posna pita sa prokeljom i susamom

Sastojci za posnu pitu sa prokeljom i susamom: Testo: 2 šolje integralnog brašna, 1/2 šolje maslinovog ulja, 1/2 šolje tople vode, 1 kašičica sirćeta, prstohvat soli. Fil: 500g svežeg prokelja, 1 crni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 2 kašike susama.
Posno povrće u soja sosu

Posno povrće u soja sosu

Sastojci za posno povrće u soja sosu: 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 šolja brokolija, 1 šolja prokelja, 200g tofu sira, 2 kašike soja sosa (posnog), 1 kašičica sveže mlevenog đumbira, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, susam za posipanje (opciono).
Posno Bejgl pecivo

Posno Bejgl pecivo

Sastojci za posno Bejgl pecivo:650g brašna,⅓ pakovanja kvasca,1,5 kašika šećera,kašika soli,2dl vode,kašika ulja,2l vode,1 kašika sode bikarbone,susam, suncokret, lan.
Posna hladna kremasta supa od krastavca

Posna hladna kremasta supa od krastavca

Sastojci za posnu hladnu kremastu supu od krastavca:1 halapenjo zelena papričica,1 kašika vlašca,1 čen belog luka,1 krastavac,¼-½ šolje peršunovog lišća,1-2 kašike svežeg soka od limuna,1 šolja nezaslađenog sojinog mleka,¼ šolje punomasnog kokosovog mleka,¾ kašičice soli,¼ kašičice bibera,5-6 listova svežeg bosiljka + nekoliko listića za dekoraciju,1 kašika maslinovog ulja,1 kašičica integralnog susama za dekoraciju.
Posni kroketi od krompira

Posni kroketi od krompira

Sastojci za posne krokete od krompira:1kg krompira,3 veće glavice crnog luka,3 kašike susama,veza peršuna,1 kašičica aleve paprike,so,biber.
Hleb sa koprivom

Hleb sa koprivom

Sastojci za hleb sa koprivom: 400g belog pšeničnog brašna, 100g pšeničnog integralnog brašna, 1 puna kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1dl maslinovog ulja, 25g mlevenog lana, 25g susama, 50g sveže koprive, 1 kašičica soli, oko 2,5dl mlake vode.
Posna vekna sa pečurkama

Posna vekna sa pečurkama

Sastojci za posnu veknu sa pečurkama:30g suve bukovače,100g praziluka,1 čen belog luka,400g belih šampinjona,200g braon šampinjona,4 kašike maslinovog ulja,1 kašičica soli,2 kašike senfa,1/2 kašičice sveže mlevenog bibera,200g sitno seckanog krompira,grančica majčine dušice,250g lisnatog testa.Za premazivanje:ulje pomešano sa senfom i biberom,susam.
Posne batat bombice

Posne batat bombice

Sastojci za posne batat bombice:200g pečenog batat krompira,200g očišćenog mesa pastrmke,50g susama,3 kašike prezli,1 kašika maslinovog ulja,1 kašika liimunovog soka,1/2 kašičice mlevenog đumbira,po ukusu soli,prema potrebi pečenog kikirikija.Za posipanje:100g posnog dimljenog kačkavalja,1 vezica luka vlašca,po potrebi jestive korpice.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -