- Advertisement -
Sastojci za posni pesto sos od rukole:
- 2 šolje sveže rukole,
- 1/2 šolje maslinovog ulja,
- 1/4 šolje sirovih badema ili oraha,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike nutritivnog kvasca (opciono, za sirastu notu),
- sok od jednog limuna,
- so i biber po ukusu.
Posni pesto sos od rukole se priprema na sledeći način:
- Operite rukolu i osušite je.
- Oljuštite i sitno iseckajte beli luk.
- U blender ili procesor za hranu stavite rukolu, maslinovo ulje, orašaste plodove, beli luk, nutritivni kvasac (ako koristite), sok od limuna, so i biber.
- Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Po potrebi, dodajte još maslinovog ulja ili vode za postizanje željene konzistencije.
- Pesto sos poslužite odmah uz pastu, kao namaz na hlebu ili kao preliv za povrće.
- Sos možete čuvati u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi do nedelju dana.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pesto sos od rukole
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -