- Advertisement -
Sastojci za posno zapečeno povrće:
- 700 g paradajza,
- 2 tikvice,
- 1 patlidžan,
- 4 čena belog luka,
- 2 grančice ruzmarina,
- 4 lovorova lista,
- maslinovo ulje,
- so,
- biber,
- prstohvat ljute paprike.
Posno zapečeno povrće se priprema na sledeći način:
- Plavi patlidžan, tikvice i paradajz operite, obrišite i narežite na kolutove debljine 5 mm.
- Zagrejte 4 kašike ulja u tiganju, dodajte kolutove tikvica, pecite po 5 minuta sa svake strane, pa izvadite iz tiganja i stavite u činiju.
- Na istom ulju ispržite kolutove plavog patlidžana, po 7 minuta sa svake strane.
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- U podmazanoj vatrostalnoj činiji uspravno naizmenično poređajte kolutove patlidžana, paradajza i tikvica.
- Posolite, pobiberite, začinite seckanim belim lukom.
- Dodajte prstohvat ljute paprike, listove lovora i ruzmarin, zalijte uljem, posolite i pobiberite.
- Pecite oko 30 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Zapečeno povrće
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -