Ajvar od pečenih paprika

445

Ajvar od pečenih paprika

- Advertisement -

Sastojci za domaći ajvar od pečenih paprika:

  • 30 kg paprika,
  • 400 ml ulja,
  • 100ml vinskog sirćeta,
  • 2-3 kašike šećera,
  • 4 kašike soli.

Domaći ajvar od pečenih paprika se priprema na sledeći način:

  1. Za pripremu ovog ajvara biće vam potrebna dva dana. Prvi dan pečete paprike (najbolje na šporetu na drva ili roštilju) i čistite ih od kožice i semenki.
  2. Drugi dan meljete paprike i upržavate tj. kad ste paprike samleli stavite ih u veliku šerpu na vatru i dinstajte oko pola sata. Nakon 30 minuta krčkanja dodajte ulje i vinsko sirće koje ste prokuvali sa šećerom i solju. Kuvajte dok ajvar ne dobije željenu gustinu.
  3. Vruć ajvar sipajte u tegle koje ste oprali i najmanje pola sata držali u rerni na 100°C.
  4. Kad ste napunili tegle, otvorene ih stavite u rernu na 100°C, na još pola sata, a nakon toga rernu isključite i ostavite tegle preko noći.
  5. Nakon toga tegle se zatvore i spreme u ostavu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Ajvar od pečenih paprika
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)