- Advertisement -
Sastojci za domaći ajvar od pečenih paprika:
- 30 kg paprika,
- 400 ml ulja,
- 100ml vinskog sirćeta,
- 2-3 kašike šećera,
- 4 kašike soli.
Domaći ajvar od pečenih paprika se priprema na sledeći način:
- Za pripremu ovog ajvara biće vam potrebna dva dana. Prvi dan pečete paprike (najbolje na šporetu na drva ili roštilju) i čistite ih od kožice i semenki.
- Drugi dan meljete paprike i upržavate tj. kad ste paprike samleli stavite ih u veliku šerpu na vatru i dinstajte oko pola sata. Nakon 30 minuta krčkanja dodajte ulje i vinsko sirće koje ste prokuvali sa šećerom i solju. Kuvajte dok ajvar ne dobije željenu gustinu.
- Vruć ajvar sipajte u tegle koje ste oprali i najmanje pola sata držali u rerni na 100°C.
- Kad ste napunili tegle, otvorene ih stavite u rernu na 100°C, na još pola sata, a nakon toga rernu isključite i ostavite tegle preko noći.
- Nakon toga tegle se zatvore i spreme u ostavu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Ajvar od pečenih paprika
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -