Domaći ajvar od pečenih paprika se priprema na sledeći način:
Za pripremu ovog ajvara biće vam potrebna dva dana. Prvi dan pečete paprike (najbolje na šporetu na drva ili roštilju) i čistite ih od kožice i semenki.
Drugi dan meljete paprike i upržavate tj. kad ste paprike samleli stavite ih u veliku šerpu na vatru i dinstajte oko pola sata. Nakon 30 minuta krčkanja dodajte ulje i vinsko sirće koje ste prokuvali sa šećerom i solju. Kuvajte dok ajvar ne dobije željenu gustinu.
Vruć ajvar sipajte u tegle koje ste oprali i najmanje pola sata držali u rerni na 100°C.
Kad ste napunili tegle, otvorene ih stavite u rernu na 100°C, na još pola sata, a nakon toga rernu isključite i ostavite tegle preko noći.
Sastojci za posni beli rižoto:
200 g dagnji,
50 g lignji,
200 g pirinča,
1 dl belog vina,
1/2 kuvane šargarepe,
1/2 veze naseckanog peršuna,
hladno ceđeno maslinovo ulje,
1/2 limuna,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više