- Advertisement -
Sastojci za kisele krastavčiće:
- 5 kg krastavca,
- 4 l vode,
- 1 l sirćeta (9%),
- 400 g šećera,
- 150 g soli,
- 1 vinobran,
- beli luk,
- lovorov list,
- list celera.
Kiseli krastavčići se pripremaju na sledeći način:
- Dobro operite krastavce i očistite od peteljkica, pa ih poređajte u teglu i ubacite beli luk, lovorov list i list celera.
- Zakuvajte vodu sa šećerom, solju i sirćetom, pa kada prokuva, skinite s vatre i dodajte konzervans.
- Kada se konzervans i vinobran istope, vrućom vodom prelijte krastavce.
- Poklopite tegle tanjirićima i prekrijte ih ćebetom.
- Sutradan proverite i dolijte tečnosti ako fali.
- Potrebno je da krastavci budu dobro prekriveni tečnošću.
- Nakon 2-3 dana tegle možete zatvoriti.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Kiseli krastavčići
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -