Domaći feferoni

605
- Advertisement -

Domaći feferoni

Advertisements

Sastojci za domaće feferone:

  • 10 kg feferona,
  • 6 l vode,
  • 2 dl sirćetne kiseline (80%),
  • 2 dl ulja,
  • 150 g šećera,
  • 150 g soli.

Domaći feferoni se pripremaju na sledeći način:

  1. Papričice očistite i dobro operite.
  2. Stavite vodu, ulje, so i šećer na ringlu, pa kada provri kuvajte papričice po 2-3 minuta.
  3. Nakon toga slažite feferone u vruće tegle i zalijte ih tečnošću u kojoj su se kuvale.
  4. Napunjene tegle složite u neku kutiju obloženu tkaninom, pokrijte tanjirićima i prekrijte ćebetom, pa ih tako ostavite da se potpuno ohlade.
  5. Nakon što se ohlade, po potrebi dolijte tečnost u kojoj su se kuvale papričice i čvrsto zatvorite poklopcima koje ste prethodno umočili u alkohol.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Domaći feferoni
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)
- Advertisement -