- Advertisement -
Sastojci za domaće feferone:
- 10 kg feferona,
- 6 l vode,
- 2 dl sirćetne kiseline (80%),
- 2 dl ulja,
- 150 g šećera,
- 150 g soli.
Domaći feferoni se pripremaju na sledeći način:
- Papričice očistite i dobro operite.
- Stavite vodu, ulje, so i šećer na ringlu, pa kada provri kuvajte papričice po 2-3 minuta.
- Nakon toga slažite feferone u vruće tegle i zalijte ih tečnošću u kojoj su se kuvale.
- Napunjene tegle složite u neku kutiju obloženu tkaninom, pokrijte tanjirićima i prekrijte ćebetom, pa ih tako ostavite da se potpuno ohlade.
- Nakon što se ohlade, po potrebi dolijte tečnost u kojoj su se kuvale papričice i čvrsto zatvorite poklopcima koje ste prethodno umočili u alkohol.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 12 Review(s)
Domaći feferoni
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -