Posne lepinje sa maslinama i belim lukom

Posne lepinje sa maslinama i belim lukom

Advertisement

Sastojci za posne lepinje sa maslinama i belim lukom:

  • 500 g brašna,
  • 4 dl mlake vode,
  • 20 g kvasca,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • 100 g maslina (praznih ili sa paprikom),
  • 5 čena belog luka.

Posne lepinje sa maslinama i belim lukom se prave na sledeći način:

  1. U činiju za mešenje izdrobiti kvasac, pa ga razmutiti sa malo vode.
  2. Zatim dodati svo brašno, so, šećer, ulje i vodu, pa sa varjačom kratko sve sjediniti i ostaviti da kisne na toplom 30 minuta. Dobićete “redje”testo.
  3. Za to vreme masline sitno iseckati, a beli luk očistiti i usitniti na presu.
  4. Nadošlo testo istresti na dobro pobrašnjenu podlogu, par puta ga preklopiti sa špatulom, pa rastanjiti prstima.
  5. Odozgo naneti iseckane masline i beli luk, pa opet sa špatulom par puta prebacivati testo, i utapkavati prstima kako bi se rasporedile masline i beli luk.
  6. Testo onda podeliti na 5 delova za 5 lepinja.
  7. U pleh u kom će se peći lepinje staviti papir za pečenje, pa ga premazati sa maslinovim uljem.
  8. Svaki deo testa rastanjiti, ali prstima, ne oklagijom i napraviti lepinju, pa je staviti u pleh.
  9. Pokriti i ostaviti još 15 minuta da “odmaraju”, pa ih peći na 220 C oko 20 min, dok lepo ne porumene.

Autor: Maja Černjev

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Lepinje sa maslinama i belim lukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 23 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares