- Advertisement -
Sastojci za posne lepinje sa maslinama i belim lukom:
- 500 g brašna,
- 4 dl mlake vode,
- 20 g kvasca,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 5 kašika maslinovog ulja,
- 100 g maslina (praznih ili sa paprikom),
- 5 čena belog luka.
Posne lepinje sa maslinama i belim lukom se prave na sledeći način:
- U činiju za mešenje izdrobiti kvasac, pa ga razmutiti sa malo vode.
- Zatim dodati svo brašno, so, šećer, ulje i vodu, pa sa varjačom kratko sve sjediniti i ostaviti da kisne na toplom 30 minuta. Dobićete „redje“testo.
- Za to vreme masline sitno iseckati, a beli luk očistiti i usitniti na presu.
- Nadošlo testo istresti na dobro pobrašnjenu podlogu, par puta ga preklopiti sa špatulom, pa rastanjiti prstima.
- Odozgo naneti iseckane masline i beli luk, pa opet sa špatulom par puta prebacivati testo, i utapkavati prstima kako bi se rasporedile masline i beli luk.
- Testo onda podeliti na 5 delova za 5 lepinja.
- U pleh u kom će se peći lepinje staviti papir za pečenje, pa ga premazati sa maslinovim uljem.
- Svaki deo testa rastanjiti, ali prstima, ne oklagijom i napraviti lepinju, pa je staviti u pleh.
- Pokriti i ostaviti još 15 minuta da „odmaraju“, pa ih peći na 220 C oko 20 min, dok lepo ne porumene.
Autor: Maja Černjev
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 24 Review(s)
Lepinje sa maslinama i belim lukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -