Očistiti kupine, dobro ih oprati pa ostaviti da se dobro ocede u đevđiru.
U veću šerpu poređati red kupina, posuti šećerom, pa opet poređati red kupina i sve tako dok se ne utroši sav materijal.
Zatim pokriti šerpu suvom krpom i ostaviti je da odstoji preko noći.
Kada kupine puste sok, preliti ih čašom vode, a zatim ih kuvati na niskoj temperaturi dok se šećer ne otopi, pa pojačati temperaturu.
Kuvati slatko dok sirup ne postane gust kao med i nakon 20 minuta kuvanja, probati da li sirup sporo klizi sa kašike. U tom slučaju, slatko je gotovo, a ako ne klizi sporo, onda je potrebno kuvati još malo kako bi sirup dobio na gustini.
Potom skloniti slatko sa vatre, pokupiti penu i prekriti vlažnom krpom da se ohladi.
Ohlađeno slatko od kupina sipati u tegle, dobro ih zatvoriti, povezati celofanom i zatvoriti poklopcem.
Sastojci za posni pirinač na manastirski način:1 i 1/2 šolje pirinča,1 glavica crnog luka,1 velika paprika, crvena ili zelena,10 crnih maslina,1 šargarepa,2 kašike paradajz pirea,1 mala tikvica,150g pečuraka,so,ulje,peršun,1 kašika suve nane.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više