Očistiti kupine, dobro ih oprati pa ostaviti da se dobro ocede u đevđiru.
U veću šerpu poređati red kupina, posuti šećerom, pa opet poređati red kupina i sve tako dok se ne utroši sav materijal.
Zatim pokriti šerpu suvom krpom i ostaviti je da odstoji preko noći.
Kada kupine puste sok, preliti ih čašom vode, a zatim ih kuvati na niskoj temperaturi dok se šećer ne otopi, pa pojačati temperaturu.
Kuvati slatko dok sirup ne postane gust kao med i nakon 20 minuta kuvanja, probati da li sirup sporo klizi sa kašike. U tom slučaju, slatko je gotovo, a ako ne klizi sporo, onda je potrebno kuvati još malo kako bi sirup dobio na gustini.
Potom skloniti slatko sa vatre, pokupiti penu i prekriti vlažnom krpom da se ohladi.
Ohlađeno slatko od kupina sipati u tegle, dobro ih zatvoriti, povezati celofanom i zatvoriti poklopcem.
Sastojci za orade sa blitvom:
2 orade,
200 ml belog vina,
1 manja glavica belog luka,
150 ml maslinovog ulja,
so,
biber,
vegeta,
grančica ruzmarina,
500 g blitve,
400 g krompira,
2 čena belog luka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više