- Advertisement -
Sastojci za postan kačamak sa lukom:
- 1/2 kg kukuruznog brašna,
- 2 glavice crnog luka,
- 1 l vode,
- prstohvat soli.
Postan kačamak sa crnim lukom se priprema na sledeći način:
- U litar posoljene vode koja vri lagano sipati pola kilograma kukuruznog brašna. Dok sipate neprestano mešajte kako se ne bi stvorile grudvice.
- Kad se kukuruzno brašno dobro ukuva na tihoj vatri (oko 20 minuta), ostaviti na toploj ringli da se prokrčka još oko pola sata.
- Crni luk iseckati, prodinstati ga na malo vode dok ne omekša, i malo posoliti.
- Sipati kačamak u tanjir, a preko kačamaka sipati kašiku pripremljenog crnog luka i služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Postan kačamak sa crnim lukom
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -