Posni burgeri od kinoe i leblebija

1113
- Advertisement -

Posni burgeri od kinoe i leblebija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne burgere od kinoe i leblebija:

  • 1 konzerva leblebija (ili suve koje potopite preko noći),
  • 0,5dl nekuvane kinoe,
  • 1/2 crvene paprike,
  • 1 glavica crvenog luka,
  • 2-3 čena belog luka,
  • so i biber.

Opciono:

  • može peršun ili mirođija,
  • 2-3 kašike ovsenog brašna ili brašna od leblebije,
  • susam za valjanje.

Posni burgeri od kinoe i leblebija se pripremaju na sledeći način:

  1. Kinou operite i potopite preko noći.
  2. Ujutru je isperite opet, nalijte jedan decilitar vode i kada provri kuvajte pet minuta.
  3. Poklopite i ostavite 15 minuta da odstoji.
  4. Leblebije možete da koristite iz konzerve ili suve potopite preko noći, ujutru ih isperite i spremne su za upotrebu.
  5. U blender ubacite sve sastojke i sameljite.
  6. Masa će biti lepljiva, ali ne brinite vlažne ruke i stvar je rešena.
  7. Ukoliko volite kompaktnije i tvrđe burgere dodajte 2-3 kašike ovsenog brašna ili brašna od leblebije.
  8. Formirajte male burgere na dlanu.
  9. Možete da ih uvaljate i u susam zbog dodatne arome.
  10. Ređajte ih na papir za pečenje, dodatno ih oblikujući.
  11. Pecite ih 10-15 minuta na 220 stepeni ili dok ne porumene.
  12. Dok su topli, jako su mekani. Sačekajte da se ohlade, jer će se onda stvrdnuti.
  13. Ove burgere možete pržiti i na tiganju, samo je moj utisak da je rerna ipak lakša i brža varijanta.
  14. Papriku, crni i beli luk možete i propržiti pre pravljenja burgera.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burgeri od kinoe i leblebija
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)
- Advertisement -