- Advertisement -
Sastojci za posne burgere od kinoe i leblebija:
- 1 konzerva leblebija (ili suve koje potopite preko noći),
- 0,5dl nekuvane kinoe,
- 1/2 crvene paprike,
- 1 glavica crvenog luka,
- 2-3 čena belog luka,
- so i biber.
Opciono:
- može peršun ili mirođija,
- 2-3 kašike ovsenog brašna ili brašna od leblebije,
- susam za valjanje.
Posni burgeri od kinoe i leblebija se pripremaju na sledeći način:
- Kinou operite i potopite preko noći.
- Ujutru je isperite opet, nalijte jedan decilitar vode i kada provri kuvajte pet minuta.
- Poklopite i ostavite 15 minuta da odstoji.
- Leblebije možete da koristite iz konzerve ili suve potopite preko noći, ujutru ih isperite i spremne su za upotrebu.
- U blender ubacite sve sastojke i sameljite.
- Masa će biti lepljiva, ali ne brinite vlažne ruke i stvar je rešena.
- Ukoliko volite kompaktnije i tvrđe burgere dodajte 2-3 kašike ovsenog brašna ili brašna od leblebije.
- Formirajte male burgere na dlanu.
- Možete da ih uvaljate i u susam zbog dodatne arome.
- Ređajte ih na papir za pečenje, dodatno ih oblikujući.
- Pecite ih 10-15 minuta na 220 stepeni ili dok ne porumene.
- Dok su topli, jako su mekani. Sačekajte da se ohlade, jer će se onda stvrdnuti.
- Ove burgere možete pržiti i na tiganju, samo je moj utisak da je rerna ipak lakša i brža varijanta.
- Papriku, crni i beli luk možete i propržiti pre pravljenja burgera.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 10 Review(s)
Posni burgeri od kinoe i leblebija
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -