Posna sarma od vinovog lista se priprema na sledeći način:
Vinovo lišće preliti vrelom vodom i ostaviti u posudi da omekša.
Zasebno na šporetu zagrejati ulje, dodati luk i sve propržiti.
Staviti alevu papriku i dodati bareni pirinač i sve ostale pobrojane sastojke.
Doterati ukus filu po želji.
Posudu u kojoj će se sarma kuvati naliti uljem, staviti neki list odozdo, pa ređati pažljivo zavijene sarme.
Kada sve sarme zavijemo i poređamo u posudu, odozgo prekriti vinovim lišćem, pritisnuti blago velikim poklopcem, naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri.
Zapržiti sarmu zaprškom sa malo brašna, ali bez aleve paprike.
Sastojci za posni karfiol sa sočivom:
1 glavica karfiola,
1 šolja zelenog ili smeđeg sočiva,
2 šargarepe,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
sok od 1 limuna,
1 kašičica kurkume,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posipanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više