- Advertisement -
Sastojci za posne tuna mafine:
- 500g brašna,
- 250ml kisele vode,
- 40g kvasca,
- 60ml ulja,
- ½ kašičice šećera,
- 1 kašičica soli,
- ½ praška za pecivo.
Za fil:
- 150g šunke od tune,
- 5 šampinjona,
- 1 kašika brašna,
- 200ml vode,
- 1 paradajz,
- 50g kukuruza šećerca,
- 2 grančice peršuna,
- začin.
Posni tuna mafini se pripremaju na sledeći način:
- U mlaku vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti 10 minuta.
- Sjediniti ulje i so zatim dodati vodu sa kvascem.
- Brašnom, u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo, zamesiti testo.
- Ostaviti 30 minuta da testo nadođe.
- Šampinjone sitnije iseći i na ulju propržiti.
- Dodati brašno i zajedno još malo propržiti, a onda naliti vodu i kuvati dok se malo ne zgusne.
- Skloniti sa ringle i dodati isečen paradajz bez srednjeg dela sa semenkama, iseckanu šunku od tune, kukuruz šećerac, peršun i po ukusu začinite.
- Nadošlo testo razvući na radnoj površini i iseći na 12 delova.
- Na svaki deo staviti fil, krajeve testa povući i sastaviti tako da testo bude sa svih strana.
- Sastavljeni deo ubaciti prema dole u podmazan kalup.
- Gornji deo testa unakrs zaseći makazama i peći na 200 °C oko 20 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posni tuna mafini
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -