Posni tuna mafini

1634
- Advertisement -

Posni tuna mafini

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne tuna mafine:

  • 500g brašna,
  • 250ml kisele vode,
  • 40g kvasca,
  • 60ml ulja,
  • ½ kašičice šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • ½ praška za pecivo.

Za fil:

  • 150g šunke od tune,
  • 5 šampinjona,
  • 1 kašika brašna,
  • 200ml vode,
  • 1 paradajz,
  • 50g kukuruza šećerca,
  • 2 grančice peršuna,
  • začin.

Posni tuna mafini se pripremaju na sledeći način:

  1. U mlaku vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti 10 minuta.
  2. Sjediniti ulje i so zatim dodati vodu sa kvascem.
  3. Brašnom, u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo, zamesiti testo.
  4. Ostaviti 30 minuta da testo nadođe.
  5. Šampinjone sitnije iseći i na ulju propržiti.
  6. Dodati brašno i zajedno još malo propržiti, a onda naliti vodu i kuvati dok se malo ne zgusne.
  7. Skloniti sa ringle i dodati isečen paradajz bez srednjeg dela sa semenkama, iseckanu šunku od tune, kukuruz šećerac, peršun i po ukusu začinite.
  8. Nadošlo testo razvući na radnoj površini i iseći na 12 delova.
  9. Na svaki deo staviti fil, krajeve testa povući i sastaviti tako da testo bude sa svih strana.
  10. Sastavljeni deo ubaciti prema dole u podmazan kalup.
  11. Gornji deo testa unakrs zaseći makazama i peći na 200 °C oko 20 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni tuna mafini
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -