Posne medene kocke sa malinama se pripremaju na sledeći način:
Puding i gustin pomešati, pa usuti u 200ml mleka i dobro izmešati da ne ostanu grudvice.
U 800ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri).
Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.
Skloniti sa ringle i kad se dobro ohladi na sobnoj temperaturi izmiksati sa umućenim margarinom.
Fil podeliti na 6 delova i filovati tortu na sledeći način.
Prvu koru staviti na tacnu, premazati filom, rasporediti maline (polovinu ukupne količine), zatim drugoj kori namazati filom donju stranu, pa poklopiti maline.
Premazati i gornju stranu druge kore i preko staviti treću.
Premazati filom treću koru, rasporediti preostale maline, pa četvrtoj kori namazati donju stranu, poklopiti preko malina i namazati preostali fil sa gornje strane.
Kad se ohladi i stegne ukrasiti po izboru. Staviti malo rendane čokolade.
Sastojci za posni rižoto sa soja sosom:
1 šolja pirinča,
2 šolje vode,
2 šargarepe,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
3 kašike soja sosa,
so i biber,
suvi začin po ukusu,
sveži peršun za posipanje (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više