Posne medene kocke sa malinama se pripremaju na sledeći način:
Puding i gustin pomešati, pa usuti u 200ml mleka i dobro izmešati da ne ostanu grudvice.
U 800ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri).
Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.
Skloniti sa ringle i kad se dobro ohladi na sobnoj temperaturi izmiksati sa umućenim margarinom.
Fil podeliti na 6 delova i filovati tortu na sledeći način.
Prvu koru staviti na tacnu, premazati filom, rasporediti maline (polovinu ukupne količine), zatim drugoj kori namazati filom donju stranu, pa poklopiti maline.
Premazati i gornju stranu druge kore i preko staviti treću.
Premazati filom treću koru, rasporediti preostale maline, pa četvrtoj kori namazati donju stranu, poklopiti preko malina i namazati preostali fil sa gornje strane.
Kad se ohladi i stegne ukrasiti po izboru. Staviti malo rendane čokolade.
Sastojci za posnu tortu za Svetog Nikolu:
250 g kristal šećera,
250 g šećera u prahu,
250 g brašna,
200 g oraha,
12 kašika ulja,
2 kašike kakaoa,
1 limun,
1 kašičica sode bikarbone.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više