Punjeni kolačići

Punjeni kolačići

Advertisement

Potrebno je:

  • 400 g brašna,
  • 250 g margarina,
  • 150 g očišćenih urmi,
  • 100 g integralnog brašna,
  • pomorandža,
  • po 85 g očišćenih pistaća i oraha,
  • 50 g šećera,
  • kašičica cimeta u prahu,
  • prstohvat soli,
  • šećer u prahu.
Priprema:
  1. Na radnoj površini pomešajte dve vrste brašna, dodajte komadiće margarina, prstohvat soli, 0,5 dl vode, struganu pomorandžinu koru i mesite da dobijete čvrsto testo.
  2. Formirajte jufku, umotajte je u providnu foliju i ostavite da stoji u frižideru dva sata.
  3. Za to vreme izmiksajte pistaće sa 20 g šećera. Dodajte kašiku i po soka od pomorandže i pola kašičice cimeta u prahu i sve dobro promešajte.
  4. Na isti način izmiksajte orahe sa 20 g šećera, dodajte kašiku i po soka od pomorandže i pola kašičice cimeta u prahu i sve promešajte.
  5. Urme sitno iseckajte. Od ohlađenog testa formirajte kuglice, u svakoj napravite udubljenje i napunite ga sa po malo smese od pistaća i one od oraha.
  6. Odozgo sipajte po malo iseckanih urmi i ponovo formirajte kuglice.
  7. Svaku kuglicu ukrasite po želji, komadićem pistaća ili oraha, ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.
  8. Pečene kolačiće ohladite i pospite šećerom u prahu.

Pin It on Pinterest

Shares