- Advertisement -
Potrebno je:
- 400 g brašna,
- 250 g margarina,
- 150 g očišćenih urmi,
- 100 g integralnog brašna,
- pomorandža,
- po 85 g očišćenih pistaća i oraha,
- 50 g šećera,
- kašičica cimeta u prahu,
- prstohvat soli,
- šećer u prahu.
Priprema:
- Na radnoj površini pomešajte dve vrste brašna, dodajte komadiće margarina, prstohvat soli, 0,5 dl vode, struganu pomorandžinu koru i mesite da dobijete čvrsto testo.
- Formirajte jufku, umotajte je u providnu foliju i ostavite da stoji u frižideru dva sata.
- Za to vreme izmiksajte pistaće sa 20 g šećera. Dodajte kašiku i po soka od pomorandže i pola kašičice cimeta u prahu i sve dobro promešajte.
- Na isti način izmiksajte orahe sa 20 g šećera, dodajte kašiku i po soka od pomorandže i pola kašičice cimeta u prahu i sve promešajte.
- Urme sitno iseckajte. Od ohlađenog testa formirajte kuglice, u svakoj napravite udubljenje i napunite ga sa po malo smese od pistaća i one od oraha.
- Odozgo sipajte po malo iseckanih urmi i ponovo formirajte kuglice.
- Svaku kuglicu ukrasite po želji, komadićem pistaća ili oraha, ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.
- Pečene kolačiće ohladite i pospite šećerom u prahu.
- Advertisement -