Posni kolač sa makom i glazurom od limuna

3235
- Advertisement -

Posni kolač sa makom i glazurom od limuna

Advertisements

Sastojci za posni kolač sa makom i glazurom od limuna:

  • 200g maka,
  • tri šolje brašna,
  • dve šolje vode,
  • dve šolje šećera,
  • šolja ulja,
  • jedan prašak za pecivo.

Za glazuru od limuna:

  • sok od dva limuna,
  • 200g šećera u prahu.

Posni kolač sa makom i glazurom od limuna se priprema na sledeći način:

  1. Brašno, mak, vodu, šećer, ulje i prašak za pecivo pomešajte, pa mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
  2. Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.
  3. Smesu sipajte u pleh, pa pecite oko 40 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe čista.
  4. U međuvremenu, za glazuru mutite mikserom sok od dva limuna sa 200g šećera u prahu, petnaestak minuta, ili dok ne dobijete glatku smesu za preliv.Kad se kolač ohladi, prelijte ga glazurom, a kad se glazura stvrdne, secite i služite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolač sa makom i glazurom od limuna
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)
- Advertisement -