Sastojci za posni kolač sa makom i glazurom od limuna:
200g maka,
tri šolje brašna,
dve šolje vode,
dve šolje šećera,
šolja ulja,
jedan prašak za pecivo.
Za glazuru od limuna:
sok od dva limuna,
200g šećera u prahu.
Posni kolač sa makom i glazurom od limuna se priprema na sledeći način:
Brašno, mak, vodu, šećer, ulje i prašak za pecivo pomešajte, pa mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.
Smesu sipajte u pleh, pa pecite oko 40 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe čista.
U međuvremenu, za glazuru mutite mikserom sok od dva limuna sa 200g šećera u prahu, petnaestak minuta, ili dok ne dobijete glatku smesu za preliv.Kad se kolač ohladi, prelijte ga glazurom, a kad se glazura stvrdne, secite i služite.
Sastojci za posne ćevape od tofua i povrća:
400g tofua,
1 šolja sitno iseckanog crnog luka,
1 šolja sitno iseckane šargarepe,
2 čena belog luka,
1 šolja prezli od integralnog hleba,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike soja sosa,
1 kašičica dimljene paprike,
so i biber po ukusu,
kuvani integralni pirinač za posluživanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više