Sastojci za posni kolač sa makom i glazurom od limuna:
200g maka,
tri šolje brašna,
dve šolje vode,
dve šolje šećera,
šolja ulja,
jedan prašak za pecivo.
Za glazuru od limuna:
sok od dva limuna,
200g šećera u prahu.
Posni kolač sa makom i glazurom od limuna se priprema na sledeći način:
Brašno, mak, vodu, šećer, ulje i prašak za pecivo pomešajte, pa mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.
Smesu sipajte u pleh, pa pecite oko 40 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe čista.
U međuvremenu, za glazuru mutite mikserom sok od dva limuna sa 200g šećera u prahu, petnaestak minuta, ili dok ne dobijete glatku smesu za preliv.Kad se kolač ohladi, prelijte ga glazurom, a kad se glazura stvrdne, secite i služite.
Sastojci za posne pohovane paprike sa posnim sirom:
6-8 crvenih paprika,
200g posnog sira,
1 šolja brašna,
1 šolja posnog mleka (sojinog, bademovog ili drugog biljnog mleka),
1 šolja prezli,
so i biber po ukusu,
ulje za prženje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više