- Advertisement -
Sastojci za posni kolač sa makom i glazurom od limuna:
- 200g maka,
- tri šolje brašna,
- dve šolje vode,
- dve šolje šećera,
- šolja ulja,
- jedan prašak za pecivo.
Za glazuru od limuna:
- sok od dva limuna,
- 200g šećera u prahu.
Posni kolač sa makom i glazurom od limuna se priprema na sledeći način:
- Brašno, mak, vodu, šećer, ulje i prašak za pecivo pomešajte, pa mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Rernu zagrejte na 180 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje.
- Smesu sipajte u pleh, pa pecite oko 40 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli kolač ne izađe čista.
- U međuvremenu, za glazuru mutite mikserom sok od dva limuna sa 200g šećera u prahu, petnaestak minuta, ili dok ne dobijete glatku smesu za preliv.Kad se kolač ohladi, prelijte ga glazurom, a kad se glazura stvrdne, secite i služite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 14 Review(s)
Posni kolač sa makom i glazurom od limuna
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -