- Advertisement -
Sastojci za posnu gužvanu baklavu sa lešnicima:
- tanke kore za baklavu,
- pečeni lešnik,
- gazirana voda,
- ulje,
- posni margarin,
- 500g šećera,
- 400ml vode,
- 2 vanil šećera,
- sok od pola limuna.
Posna gužvana baklava sa lešnicima se priprema na sledeći način:
- Kore urolajte i isecite na 3 dela. Računajte da od 2 kore možete da napravite 3 baklave. Za jednu baklavu trebaju vam dve isečene kore.
- Premažite ih uljem I gaziranom vodom i složite jednu preko druge.
- Po sredini stavite lešnik i blago izgužvajte.
- Sud za pečenje premažite puterom ili posnim margarinom ako postite.
- Složite pripremljene baklave, a onda i njih premažite istopljenim margarinom.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30-35 minuta ili zavisno od vaše rerne, dok ne porumene.
- Ostavite da se ohlade.U sud sipajte vodu, šećer i vanilin šećer.
- Promešajte i stavite da se kuva, a kada provri kuvajte još oko 5-6 minuta.
- Dodajte sok od limuna i sklonite sa vatre.
- Možete preliti hladnu baklavu vrućim prelivom ili vruću baklavu hladnim prelivom, izbor je vaš.
- Kod mene je bilo hladna baklava – vruć preliv.
- Ostavite par sati da se baklava ohladi i upije preliv.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 8 Review(s)
Posna gužvana baklava sa lešnicima
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -