Posni karamel kolač sa jabukama se priprema na sledeći način:
Jabuke oljuštiti i izrendati.
Dodati im 2 kašike šećera i dinstati dok tečnost koju su jabuke pustile ne ispari.
Skloniti na stranu da se ohladi.
Keks složiti u pravougaonu posudu, zatim sipati polovinu prženih jabuka, zatim staviti drugi red keksa i drugu polovinu jabuka i završiti trećim redom keksa.
Ostaviti najbolje preko noći u frižider.
Ostatak šećera istopiti kao za karamel ali paziti da ne izgori i ne pređe zlatnu boju, zatim sipati 100ml vode i kuvati dok se karamel ne istopi.
Pri kraju dodati margarin i kuvati još 5 minuta.
Kolač izvaditi iz frižidera, iseći na kocke i svaku kocku posebno preliti karamelom, zatim posuti mlevenim orasima.
Sastojci za posne pljeskavice od ribe:1kg mlevene ribe,1 ravna kašika suvog začina,1 puna kašičica bibera,1 ravna kašičica belog luka u granulama,1 puna kašičica crvene mlevene paprike,1 puna kašika sušenog peršunovog lista,2 pune kašike fanta – začina za riblju čorbu,na vrh kašičice soli,4 kašike prezle (hlebne mrvice),na vrh kašičice sode bikarbone.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više