Posni karamel kolač sa jabukama se priprema na sledeći način:
Jabuke oljuštiti i izrendati.
Dodati im 2 kašike šećera i dinstati dok tečnost koju su jabuke pustile ne ispari.
Skloniti na stranu da se ohladi.
Keks složiti u pravougaonu posudu, zatim sipati polovinu prženih jabuka, zatim staviti drugi red keksa i drugu polovinu jabuka i završiti trećim redom keksa.
Ostaviti najbolje preko noći u frižider.
Ostatak šećera istopiti kao za karamel ali paziti da ne izgori i ne pređe zlatnu boju, zatim sipati 100ml vode i kuvati dok se karamel ne istopi.
Pri kraju dodati margarin i kuvati još 5 minuta.
Kolač izvaditi iz frižidera, iseći na kocke i svaku kocku posebno preliti karamelom, zatim posuti mlevenim orasima.
Sastojci za posni medeni kolač:
300 g šećera,
malo sode bikarbone,
50 g mlevenih oraha,
karanfilić i cimet,
200 g brašna,
sok i kora od limuna,
2 kašike meda,
štapić vanile.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više