- Advertisement -
Sastojci za posno medeno srce:
- 1+1/2 čaša vode (čaša od jogurta),
- 1 čaša šećera,
- 2 i po čaše brašna,
- 8 kašika džema (bilo koji, ja sam od šipuraka),
- 2 kašike meda,
- 2 kašike ulja,
- 1 kašičica cimeta,
- 1 kačišica sode bikarbone,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 kašičica mlevenog karanfilića,
- 100 g posne čokolade za kuvanje,
- manja kocka biljnog margarina.
Posno medeno srce se priprema na sledeći način:
- Sve sastojke, osim cokolade i margarina izmesati,sipati u tepsiju oblozenu pek papirom i peci na 200stepeni oko 30 min.
- Proveriti cackalicom da li je peceno.
- Izvaditi pecen kolac i vreo premazati sa 2 kasike meda.
- Otopiti cokoladu sa kockom margarina i malo ulja pa kad se kolac ohladi preliti ga.
Recept poslala Biljana Nikolić
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno medeno srce
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -