Posno medeno srce

Posno medeno srce

Advertisement

Sastojci za posno medeno srce:

  • 1+1/2 čaša vode (čaša od jogurta),
  • 1 čaša šećera,
  • 2 i po čaše brašna,
  • 8 kašika džema (bilo koji, ja sam od šipuraka),
  • 2 kašike meda,
  • 2 kašike ulja,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1 kačišica sode bikarbone,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 kašičica mlevenog karanfilića,
  • 100 g posne čokolade za kuvanje,
  • manja kocka biljnog margarina.

Posno medeno srce se priprema na sledeći način:

  1. Sve sastojke, osim cokolade i margarina izmesati,sipati u tepsiju oblozenu pek papirom i peci na 200stepeni oko 30 min.
  2. Proveriti cackalicom da li je peceno.
  3. Izvaditi pecen kolac i vreo premazati sa 2 kasike meda.
  4. Otopiti cokoladu sa kockom margarina i malo ulja pa kad se kolac ohladi preliti ga.

Recept poslala Biljana Nikolić

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno medeno srce
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 38 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares