Naslovna Sastojci Orah

Sastojak: orah

Posna salata od kelja sa brusnicama i orasima

Posna salata od kelja sa brusnicama i orasima

Sastojci za posnu salatu od kelja sa brusnicama i orasima: 200 g svežeg kelja (sitno iseckanog), 1/2 šolje sušenih brusnica, 1/2 šolje oraha (grubo seckanih), 1/4 šolje maslinovog ulja, 2 kašike limunovog soka, 1 kašičica senfa, so i biber po ukusu.
Posni švarcvald puding

Posni švarcvald puding

Sastojci za posni švarcvald puding: 500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno), 50 g kakao praha, 80 g šećera, 3 kašike kukuruznog skroba (gustina), 100 g crne čokolade (posne), 1 kašičica ekstrakta vanile, 150 g višanja (sveže ili iz kompota), 50 g usitnjenih oraha ili lešnika (opciono).
Posni kolač sa višnjom i orasima

Posni kolač sa višnjom i orasima

Sastojci za posni kolač sa višnjom i orasima: 300 g višanja (svežih ili zamrznutih), 200 g oraha (seckanih), 250 g pšeničnog brašna, 1 prašak za pecivo, 150 g šećera, 1 kašika vanilin šećera, 100 ml biljnog ulja, 200 ml biljnog mleka, 1 kašičica cimeta, prstohvat soli.
Posna kinoa salata sa brusnicama i orasima

Posna kinoa salata sa brusnicama i orasima

Sastojci za posnu kinou salatu sa brusnicama i orasima: 200 g kinoe, 50 g sušenih brusnica, 50 g seckanih oraha, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu, svež peršun (opciono).
Posna pasta sa pestom od rukole

Posna pasta sa pestom od rukole

Sastojci za posnu pastu sa pestom od rukole: 300 g posne paste (špageti, fusili ili penne), 2 šolje sveže rukole, 1/2 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje oraha ili pinjola, 2-3 čena belog luka, sok od 1/2 limuna, so i biber po ukusu, posni parmezan (opciono).
Posni pečeni batat sa medom i orasima

Posni pečeni batat sa medom i orasima

Sastojci za posni pečeni batat sa medom i orasima: 2 srednja batata (slatki krompir), 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike meda (ili agavinog sirupa za vegansku verziju), 50 g seckanih oraha, so i biber po ukusu, 1 kašičica cimeta (opciono).
Posne pečene tikvice sa orasima

Posne pečene tikvice sa orasima

Sastojci za posne pečene tikvice sa orasima: 3 srednje tikvice, 100 g oraha (mlevenih ili sitno seckanih), 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju, 1 kašičica limunovog soka.
Posne punjene pohovane paprike

Posne punjene pohovane paprike

Sastojci za posne punjene pohovane paprike: 6 većih babura paprika, 200 g kuvane riže, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 2 češnja belog luka, 150 g šampinjona (ili drugih pečuraka), 100 g tofua, 2 kašike mlevenih oraha, 1 kašičica suvog začina, so i biber po ukusu, brašno, prezle i sojino mleko za pohovanje, ulje za prženje.
Posna gibanica sa bundevom

Posna gibanica sa bundevom

Sastojci za posnu gibanicu sa bundevom: 500 g tankih kora za pitu, 500 g narendane bundeve, 100 g oraha, sitno iseckanih, 100 g šećera, 1 kašičica cimeta, 200 ml mineralne vode, 100 ml ulja, 1 kašika praška za pecivo.
Posne pečene šljive sa medom i orasima

Posne pečene šljive sa medom i orasima

Sastojci za posne pečene šljive sa medom i orasima: 500 g svežih šljiva, prepolovljenih i očišćenih od koštica, 3 kašike meda (ili agavinog sirupa za posnu verziju), 50 g oraha, sitno iseckanih, 1 kašičica cimeta, 1 kašika maslinovog ulja.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -