- Advertisement -
Sastojci za lažnu kesten tortu:
- 1kg skuvanog krompira za pire (650g belog ili crvenog + 350g batat krompira),
- 500g šećera u prahu,
- 250g posnog margarina,
- 250g posnog mlevenog keksa,
- 250g mlevenih oraha,
- 2 kašike kakao praha,
- kakao za posipanje.
Lažna kesten torta se priprema na sledeći način:
- Oljuštiti beli ili crveni krompir, naseći ga na kolutove i skuvati kao za pire, ali ga ne treba soliti.
- Isto tako oljuštiti batat (slatki krompir), naseći na kockice i takođe staviti da se kuva za pire.
- Obe vrste krompira procediti, tako vrućeg izmiksati mikserom (svaki pojedinačno) i ostaviti da se hladi.
- U međuvremenu, dok se pire od krompira hladi, mikserom dobro umutiti margarin sa šećerom u prahu.
- Dobijenu smešu podeliti tako da 2/3 dodate u pire koji ste skuvali od belog ili crvenog krompira, a 1/3 u pire od batat krompira.Isto tako, potrebno je podeliti mleveni keks i mlevene orahe, pa dodati u pire od krompira.
- Odmeriti po 150g mlevenog keksa i 150g mlevenih oraha, dodati u beli pire, pa mikserom sjediniti.
- Preostalu količinu od po 100g keksa i oraha dodati u batat pire i takođe mikserom izmešati.
- Beli krompir pire podeliti na tri dela, od kojih dva dela ostaju bela, a u treći deo dodati kakao, a pire od batat krompira podelite na 2 dela.
- Prvi sloj se ređa smesa sa batat pireom.
- Preko njega ide sloj belog krompir pirea.
- Treći sloj je beli krompir pire sa kakaom.
- Nakon toga ide opet krem smesa i na kraju tortu završavamo smesom od batat krompira.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Lažna kesten torta
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -