1kg skuvanog krompira za pire (650g belog ili crvenog + 350g batat krompira),
500g šećera u prahu,
250g posnog margarina,
250g posnog mlevenog keksa,
250g mlevenih oraha,
2 kašike kakao praha,
kakao za posipanje.
Lažna kesten torta se priprema na sledeći način:
Oljuštiti beli ili crveni krompir, naseći ga na kolutove i skuvati kao za pire, ali ga ne treba soliti.
Isto tako oljuštiti batat (slatki krompir), naseći na kockice i takođe staviti da se kuva za pire.
Obe vrste krompira procediti, tako vrućeg izmiksati mikserom (svaki pojedinačno) i ostaviti da se hladi.
U međuvremenu, dok se pire od krompira hladi, mikserom dobro umutiti margarin sa šećerom u prahu.
Dobijenu smešu podeliti tako da 2/3 dodate u pire koji ste skuvali od belog ili crvenog krompira, a 1/3 u pire od batat krompira.Isto tako, potrebno je podeliti mleveni keks i mlevene orahe, pa dodati u pire od krompira.
Odmeriti po 150g mlevenog keksa i 150g mlevenih oraha, dodati u beli pire, pa mikserom sjediniti.
Preostalu količinu od po 100g keksa i oraha dodati u batat pire i takođe mikserom izmešati.
Beli krompir pire podeliti na tri dela, od kojih dva dela ostaju bela, a u treći deo dodati kakao, a pire od batat krompira podelite na 2 dela.
Prvi sloj se ređa smesa sa batat pireom.
Preko njega ide sloj belog krompir pirea.
Treći sloj je beli krompir pire sa kakaom.
Nakon toga ide opet krem smesa i na kraju tortu završavamo smesom od batat krompira.
Sastojci za posnu tortu sa pivom:
1/2 l piva,
900 g oraha,
700 g kristal šećera,
400 g mekog brašna,
4 kašike ulja,
1 limun,
2 vanilin šećera,
1 kašičica sode bikarbone,
džem od kajsija.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više