Punjene posne paprike iz tiganja se pripremaju na sledeći način:
Pripremiti povrće za dinstanje, znači iseći ga na kockice, trakice, kolutiće, ili jednostavno koristiti pripremljen miks povrća.
U odgovarajućem dubljem tiganju ili šerpi zagrejati malo ulja, na kratko propržiti povrće, a potom ga začiniti po ukusu, naliti vodom i krčkati 5-10 minuta na najačoj vatri.
Ukoliko planirate da jelo obogatite pirinčem, potrebno je sipati više vode (u tom slučaju, obarite pirinač do pola, pa umešajte u povrće pre punjenja).
Oprati veće paprike za punjenje, prepoloviti ih uzduž, skinuti peteljke i očistiti od semenki.
Ovako pripremljene polovine paprika puniti dinstanim povrćem (bez čorbe naravno, čorbu sačuvajte za sledeći korak).
U dubljem tiganju staviti malo ulja pa naređati punjene polovine paprika i kratko ih pržiti, a potom dodati čorbu koja vam je preostala od distanja povrća.
Tiganj poklopiti i na umerenoj vatri krčkati paprike.
Sastojci za crveni rižoto sa gamborima:500g očišćenih gambora,1 konzerva paradajz pelata,1 glavica crnog luka,2-3 čena belog luka,2dl belog vina,250g pirinča,oko 750ml bujona od povrća,2 kašike maslinovog ulja,so, biber,peršun,posni kačkavalj.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više