Punjene posne paprike iz tiganja se pripremaju na sledeći način:
Pripremiti povrće za dinstanje, znači iseći ga na kockice, trakice, kolutiće, ili jednostavno koristiti pripremljen miks povrća.
U odgovarajućem dubljem tiganju ili šerpi zagrejati malo ulja, na kratko propržiti povrće, a potom ga začiniti po ukusu, naliti vodom i krčkati 5-10 minuta na najačoj vatri.
Ukoliko planirate da jelo obogatite pirinčem, potrebno je sipati više vode (u tom slučaju, obarite pirinač do pola, pa umešajte u povrće pre punjenja).
Oprati veće paprike za punjenje, prepoloviti ih uzduž, skinuti peteljke i očistiti od semenki.
Ovako pripremljene polovine paprika puniti dinstanim povrćem (bez čorbe naravno, čorbu sačuvajte za sledeći korak).
U dubljem tiganju staviti malo ulja pa naređati punjene polovine paprika i kratko ih pržiti, a potom dodati čorbu koja vam je preostala od distanja povrća.
Tiganj poklopiti i na umerenoj vatri krčkati paprike.
Sastojci za posni slani kolač od krompira:
500 g brašna za kolače,
30 g kvasca,
250 ml vode,
30 ml maslinovog ulja,
200 g krompira,
200 g slatkog krompira,
1 mala crvena paprika,
ruzmarin,
2 čena belog luka,
50 ml maslinovog ulja,
biljni suvi začin,
so.