Punjene posne paprike iz tiganja

2058
- Advertisement -

Punjene posne paprike iz tiganja

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za punjene posne paprike iz tiganja:

  • 2 veće paprike babure za punjenje,
  • 1 paprika za seckanje,
  • malo praziluka,
  • 1-2 šargarepe,
  • 1 veći paradajz,
  • povrće koje se nađe u frižideru,
  • malo ulja za prženje,
  • so, biber, začin od suvog povrća,
  • listovi svežeg bosiljka,
  • šaka pirinča (po želji).

Punjene posne paprike iz tiganja se pripremaju na sledeći način:

  1. Pripremiti povrće za dinstanje, znači iseći ga na kockice, trakice, kolutiće, ili jednostavno koristiti pripremljen miks povrća.
  2. U odgovarajućem dubljem tiganju ili šerpi zagrejati malo ulja, na kratko propržiti povrće, a potom ga začiniti po ukusu, naliti vodom i krčkati 5-10 minuta na najačoj vatri.
  3. Ukoliko planirate da jelo obogatite pirinčem, potrebno je sipati više vode (u tom slučaju, obarite pirinač do pola, pa umešajte u povrće pre punjenja).
  4. Oprati veće paprike za punjenje, prepoloviti ih uzduž, skinuti peteljke i očistiti od semenki.
  5. Ovako pripremljene polovine paprika puniti dinstanim povrćem (bez čorbe naravno, čorbu sačuvajte za sledeći korak).
  6. U dubljem tiganju staviti malo ulja pa naređati punjene polovine paprika i kratko ih pržiti, a potom dodati čorbu koja vam je preostala od distanja povrća.
  7. Tiganj poklopiti i na umerenoj vatri krčkati paprike.
  8. Krčkati svega 15-tak minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Punjene posne paprike iz tiganja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -