- Advertisement -
Sastojci za punjene posne paprike iz tiganja:
- 2 veće paprike babure za punjenje,
- 1 paprika za seckanje,
- malo praziluka,
- 1-2 šargarepe,
- 1 veći paradajz,
- povrće koje se nađe u frižideru,
- malo ulja za prženje,
- so, biber, začin od suvog povrća,
- listovi svežeg bosiljka,
- šaka pirinča (po želji).
Punjene posne paprike iz tiganja se pripremaju na sledeći način:
- Pripremiti povrće za dinstanje, znači iseći ga na kockice, trakice, kolutiće, ili jednostavno koristiti pripremljen miks povrća.
- U odgovarajućem dubljem tiganju ili šerpi zagrejati malo ulja, na kratko propržiti povrće, a potom ga začiniti po ukusu, naliti vodom i krčkati 5-10 minuta na najačoj vatri.
- Ukoliko planirate da jelo obogatite pirinčem, potrebno je sipati više vode (u tom slučaju, obarite pirinač do pola, pa umešajte u povrće pre punjenja).
- Oprati veće paprike za punjenje, prepoloviti ih uzduž, skinuti peteljke i očistiti od semenki.
- Ovako pripremljene polovine paprika puniti dinstanim povrćem (bez čorbe naravno, čorbu sačuvajte za sledeći korak).
- U dubljem tiganju staviti malo ulja pa naređati punjene polovine paprika i kratko ih pržiti, a potom dodati čorbu koja vam je preostala od distanja povrća.
- Tiganj poklopiti i na umerenoj vatri krčkati paprike.
- Krčkati svega 15-tak minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Punjene posne paprike iz tiganja
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -