Posni široki rezanci sa plodovima mora

471
- Advertisement -

Posni široki rezanci sa plodovima mora

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne široke rezance sa plodovima mora:

  •  1 dl maslinovog ulja,
  •  2 čena belog luka (sitno seckana),
  •  500g plodova mora mix,
  •  1 mala kašičica soli,
  •  1 mala kašičica slatke mlevene paprike (može i ljute),
  •  po želji zaljutite sa kajenskim i crnim biberom,
  •  2 dl belog vina,
  •  lovorov list,
  •  1 velika kašičica soka oceđenog limuna,
  •  500g svežeg paradajza (oguliti i pasirati),
  •  1 mala kašičica šećera,
  •  listovi svežeg peršuna.

Posni široki rezanci sa plodovima mora se pripremaju na sledeći način:

  1. Na maslinovom ulju stavite sitno seckani beli luk i odmah plodove mora, posolite, začinite sa slatkom ili ljutom paprikom pa pobiberite po želji.
  2. Promešajte i kuvajte 5 minuta, zatim dodajte vino, lovorov list i nastavite kuvati oko 7 minuta.
  3. Nakon isteka vremena dodajte malo limunovog soka, prethodno pasirani paradajz i šećer.
  4. Promešajte i kuvajte još 5 minuta i plodovi mora su gotovi.
  5. Poslužite uz široke rezance, bilo koju pastu, rižu, ili njoke.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni široki rezanci sa plodovima mora
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -