- Advertisement -
Sastojci za posne široke rezance sa plodovima mora:
- 1 dl maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka (sitno seckana),
- 500g plodova mora mix,
- 1 mala kašičica soli,
- 1 mala kašičica slatke mlevene paprike (može i ljute),
- po želji zaljutite sa kajenskim i crnim biberom,
- 2 dl belog vina,
- lovorov list,
- 1 velika kašičica soka oceđenog limuna,
- 500g svežeg paradajza (oguliti i pasirati),
- 1 mala kašičica šećera,
- listovi svežeg peršuna.
Posni široki rezanci sa plodovima mora se pripremaju na sledeći način:
- Na maslinovom ulju stavite sitno seckani beli luk i odmah plodove mora, posolite, začinite sa slatkom ili ljutom paprikom pa pobiberite po želji.
- Promešajte i kuvajte 5 minuta, zatim dodajte vino, lovorov list i nastavite kuvati oko 7 minuta.
- Nakon isteka vremena dodajte malo limunovog soka, prethodno pasirani paradajz i šećer.
- Promešajte i kuvajte još 5 minuta i plodovi mora su gotovi.
- Poslužite uz široke rezance, bilo koju pastu, rižu, ili njoke.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni široki rezanci sa plodovima mora
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -