- Advertisement -
Sastojci za posnu kapri tortu:
- 500 g jagoda,
- 300 g posne čokolade,
- 6 pudinga od vanile,
- 800 g posnog keksa (recimo banini gustav),
- 1,5 l soka od pomorandže,
- 250 g posnog margarina,
- 6 kašika kristal šećera + 250 g kristal šećera,
- 100 g šećera u prahu,
- posni šlag,
- 4 kašike ulja.
Posna kapri torta se priprema na sledeći način:
- U litru soka od pomorandže staviti 6 kašika kristal šećera da provri, a zatim dodati 4 pudinga od vanile koji smo prethodno umešali sa 200 ml soka od pomorandže. Skuvati fil, pa ostaviti da se ohladi.
- Izmiksati margarin i šećer u prahu pa ih dodati u prethodno skuvan i ohlađen fil i sve dobro umutiti.
- U 300 ml vode dodati pola kilograma jagoda, dodati 250 g kristal šećera i kuvati oko 10 minuta.
- Kada je kuvanje pri kraju, propasirati jagode gnječilicom za krompir.
- Preostala 2 pudinga od vanile umešati sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati fil, pa ga ostaviti da se ohladi
- Fil umutiti mikserom, jer će se tako jagode još bolje propasirati, a fil će se brže ohladiti.
- Na tacnu za tortu složiti posni keks (200 g) koji smo prethodno umakali u sok od pomorandže.
- Tako složen keks premazati čokoladom koju smo prethodno otopili sa uljem.
- Staviti 5 minuta u frižider da se čokolada stegne, a zatim preko stegnute čokolade premazati trećinu žutog fila, a onda i trećinu fila od jagoda.
- Ponovo složiti natopljen keks i ponoviti filovanje čokoladom, žutim filom i filom od jagoda. Isti postupak ponoviti i treći put, a tortu završiti keksom i posnim šlagom.
- Tortu možete dekorisati celim ili polovinama jagoda.
- Kapri tortu ostaviti u frižider da prenoći, kako bi se stegla. Prijatno.
Recept poslala Mirjana Dudarin
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna kapri torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -