U litru soka od pomorandže staviti 6 kašika kristal šećera da provri, a zatim dodati 4 pudinga od vanile koji smo prethodno umešali sa 200 ml soka od pomorandže. Skuvati fil, pa ostaviti da se ohladi.
Izmiksati margarin i šećer u prahu pa ih dodati u prethodno skuvan i ohlađen fil i sve dobro umutiti.
U 300 ml vode dodati pola kilograma jagoda, dodati 250 g kristal šećera i kuvati oko 10 minuta.
Kada je kuvanje pri kraju, propasirati jagode gnječilicom za krompir.
Preostala 2 pudinga od vanile umešati sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati fil, pa ga ostaviti da se ohladi
Fil umutiti mikserom, jer će se tako jagode još bolje propasirati, a fil će se brže ohladiti.
Na tacnu za tortu složiti posni keks (200 g) koji smo prethodno umakali u sok od pomorandže.
Tako složen keks premazati čokoladom koju smo prethodno otopili sa uljem.
Staviti 5 minuta u frižider da se čokolada stegne, a zatim preko stegnute čokolade premazati trećinu žutog fila, a onda i trećinu fila od jagoda.
Ponovo složiti natopljen keks i ponoviti filovanje čokoladom, žutim filom i filom od jagoda. Isti postupak ponoviti i treći put, a tortu završiti keksom i posnim šlagom.
Tortu možete dekorisati celim ili polovinama jagoda.
Kapri tortu ostaviti u frižider da prenoći, kako bi se stegla. Prijatno.
Sastojci za posnu salamu od voća:
200 g urmi,
200 g suvih smokava,
200 g mlevenih oraha,
100 g seckanih oraha,
100 g kandiranog voća,
50 g suvog grožđa,
200 g šećera,
5 kašika prah šećera.