Posna keks torta

3608
- Advertisement -

Posna keks torta

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu keks tortu:

  • 120g šećera u prahu,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 600g posnog keksa,
  • 300ml gazirani sok od pomorandže,
  • 300g posnog margarina,

Za glazuru:

  • 3 kašike ulja,
  • 150g posne čokolade za kuvanje.

Posna keks torta se priprema na sledeći način:

  1. Margarin ostaviti da omekša na sobnoj temperatiri, pa ga mikserom umutiti sa vanilin šećerom i šećerom u prahu.
  2. Dodati polovinu mlevenog keksa, uliti sok i mutiti mikserom.
  3. Umešati ostatak mlevenog keka i sve sjediniti mikserom.
  4. Na tacnu za tortu staviti obruč, rasporediti pripremljenu smesu i lepo poravnati.
  5. Priprema glazure: U šerpu staviti čokoladu polomljenu na kockice, dodati ulje i otopiti na pari.
  6. Čokoladnu glazuru naneti preko smese od keksa.
  7. Ostaviti da odstoji par sati u frižideru, a nakon toga ukloniti obruč.
  8. Posnu keks tortu seći na parčiče željene veličine, servirati i poslužiti.
  9. Najbolje je da torta odstoji u frižideru preko noći.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna keks torta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -