Sastojci za posne pljeskavice od ovsenih, ječmenih i raženih pahuljica:
1 glavica luka,
4 x šolja (1.5 dl) pahuljica,
1 posna kocka za supu ili kašika suvog začina,
3-4 čena belog luka,
4 dl vode,
1 kašika sitne crvene paprike.
Posne pljeskavice od ovsenih, ječmenih i raženih pahuljica se pripremaju na sledeći način:
Luk iseckati i izdinstati na vodi, dodati beli luk i pahuljice.
Naliti sa još vode, dodati začine i krčkati dok pahuljice ne omekšaju.
Masu prohladiti i praviti pljeskavice.
Poređati na pleh obložen pek papirom, prekriti sa folijom i peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Zatim preliti sa šoljom vode, prekriti opet sa folijom i peći još desetak minuta, ili ugasiti rernu i ostaviti oko 30 minuta da stoje u zatvorenoj, vrućoj rerni.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pljeskavice od ovsenih, ječmenih i raženih pahuljica
Sastojci za posne makarone sa šampinjonima:
250 g makarona,
2 glavice crnog luka,
500 g šampinjona,
2 kašike ulja,
šolja sosa od paradajza,
1 veza peršuna,
2 čena belog luka,
so,
biber,
origano.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više