Sastojci za posne pljeskavice od ovsenih, ječmenih i raženih pahuljica:
1 glavica luka,
4 x šolja (1.5 dl) pahuljica,
1 posna kocka za supu ili kašika suvog začina,
3-4 čena belog luka,
4 dl vode,
1 kašika sitne crvene paprike.
Posne pljeskavice od ovsenih, ječmenih i raženih pahuljica se pripremaju na sledeći način:
Luk iseckati i izdinstati na vodi, dodati beli luk i pahuljice.
Naliti sa još vode, dodati začine i krčkati dok pahuljice ne omekšaju.
Masu prohladiti i praviti pljeskavice.
Poređati na pleh obložen pek papirom, prekriti sa folijom i peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Zatim preliti sa šoljom vode, prekriti opet sa folijom i peći još desetak minuta, ili ugasiti rernu i ostaviti oko 30 minuta da stoje u zatvorenoj, vrućoj rerni.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pljeskavice od ovsenih, ječmenih i raženih pahuljica
Sastojci za postan kolač od pomorandže:
700 g šećera,
3 dl ulja,
150 g suvog grožđa,
150 g seckanih + 200 g mlevenih oraha,
po 2 kašike kakaoa i džema od kajsija,
kašičica sode bikarbone,
400 g brašna,
250 g šargarepe,
kesica praška za pecivo,
sok i kora od 1 pomorandže,
4 jabuke,
100 g posne čokolade za kuvanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više