Posni složenac od blitve se priprema na sledeći način:
Praziluk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove.
Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati šargarepu i pržiti je dok ne omekša.
Ubaciti šampinjone i pelat paradajza, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju.
Dodati taranu i začine po ukusu, te nastaviti s dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok tarana ne nabubri.
Listove blitve očistiti i popariti vrelom vodom da bi omekšali.
Vatrostalnu posudu nauljiti, po dnu rasporediti nekoliko listova blitve, premazati ih polovinom fila od povrća i tarane, a potom prekriti drugim redom blitve.
Naneti preostali fil i završiti s blitvom.
U posebnoj šerpi na malo ulja propržiti brašno, ubaciti mirođiju, pa i nju kratko propržiti.
Postepeno dolivati supu od povrća neprekidno mešajući dok se ne dobije ređi sos.
Na kraju dodati sok od limuna i malo soli po ukusu.
Složenac iseći na kocke i preliti sosom od mirođije.
Sastojci za kiseli kupus sa pirinčem:
1 kg kiselog kupusa,
šolja pirinča,
ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više