- Advertisement -
Sastojci za posni složenac sa blitvom:
- 2 veze blitve,
- 1 struk praziluka srednje veličine,
- 2 šargarepe,
- 300g šampinjona,
- 60g tarane,
- 300g pelata paradajza,
- 1 puna kašika seckane mirođije,
- 2 kašike soka od limuna,
- 2 kašike brašna,
- 1l supe od povrća,
- so.
Posni složenac od blitve se priprema na sledeći način:
- Praziluk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove.
- Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati šargarepu i pržiti je dok ne omekša.
- Ubaciti šampinjone i pelat paradajza, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju.
- Dodati taranu i začine po ukusu, te nastaviti s dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok tarana ne nabubri.
- Listove blitve očistiti i popariti vrelom vodom da bi omekšali.
- Vatrostalnu posudu nauljiti, po dnu rasporediti nekoliko listova blitve, premazati ih polovinom fila od povrća i tarane, a potom prekriti drugim redom blitve.
- Naneti preostali fil i završiti s blitvom.
- U posebnoj šerpi na malo ulja propržiti brašno, ubaciti mirođiju, pa i nju kratko propržiti.
- Postepeno dolivati supu od povrća neprekidno mešajući dok se ne dobije ređi sos.
- Na kraju dodati sok od limuna i malo soli po ukusu.
- Složenac iseći na kocke i preliti sosom od mirođije.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 min.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni složenac sa blitvom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -