Posni složenac sa blitvom

1340
- Advertisement -

Posni složenac sa blitvom

Advertisements

Sastojci za posni složenac sa blitvom:

  • 2 veze blitve,
  • 1 struk praziluka srednje veličine,
  • 2 šargarepe,
  • 300g šampinjona,
  • 60g tarane,
  • 300g pelata paradajza,
  • 1 puna kašika seckane mirođije,
  • 2 kašike soka od limuna,
  • 2 kašike brašna,
  • 1l supe od povrća,
  • so.

Posni složenac od blitve se priprema na sledeći način:

  1. Praziluk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove.
  2. Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati šargarepu i pržiti je dok ne omekša.
  3. Ubaciti šampinjone i pelat paradajza, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju.
  4. Dodati taranu i začine po ukusu, te nastaviti s dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok tarana ne nabubri.
  5. Listove blitve očistiti i popariti vrelom vodom da bi omekšali.
  6. Vatrostalnu posudu nauljiti, po dnu rasporediti nekoliko listova blitve, premazati ih polovinom fila od povrća i tarane, a potom prekriti drugim redom blitve.
  7. Naneti preostali fil i završiti s blitvom.
  8. U posebnoj šerpi na malo ulja propržiti brašno, ubaciti mirođiju, pa i nju kratko propržiti.
  9. Postepeno dolivati supu od povrća neprekidno mešajući dok se ne dobije ređi sos.
  10. Na kraju dodati sok od limuna i malo soli po ukusu.
  11. Složenac iseći na kocke i preliti sosom od mirođije.
  12. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 min.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni složenac sa blitvom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -