Posni složenac od blitve se priprema na sledeći način:
Praziluk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove.
Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati šargarepu i pržiti je dok ne omekša.
Ubaciti šampinjone i pelat paradajza, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok pečurke ne omekšaju.
Dodati taranu i začine po ukusu, te nastaviti s dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok tarana ne nabubri.
Listove blitve očistiti i popariti vrelom vodom da bi omekšali.
Vatrostalnu posudu nauljiti, po dnu rasporediti nekoliko listova blitve, premazati ih polovinom fila od povrća i tarane, a potom prekriti drugim redom blitve.
Naneti preostali fil i završiti s blitvom.
U posebnoj šerpi na malo ulja propržiti brašno, ubaciti mirođiju, pa i nju kratko propržiti.
Postepeno dolivati supu od povrća neprekidno mešajući dok se ne dobije ređi sos.
Na kraju dodati sok od limuna i malo soli po ukusu.
Složenac iseći na kocke i preliti sosom od mirođije.
Sastojci za punjene posne paprike iz tiganja:2 veće paprike babure za punjenje,1 paprika za seckanje,malo praziluka,1-2 šargarepe,1 veći paradajz,povrće koje se nađe u frižideru,malo ulja za prženje,so, biber, začin od suvog povrća,listovi svežeg bosiljka,šaka pirinča (po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više