- Advertisement -
Sastojci za posnu dinstanu oradu:
- 1,5kg orade,
- 20 arpadžika,
- 6 srednjih krompira,
- 4 kisela krastavčića,
- 1 kisela cvekla isečena na kolutove,
- 1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,
- morska so.
Posna dinstana orada se priprema na sledeći način:
- Na ugrejanom ulju ispržiti očišćeni arpadžik da porumeni, posoliti ga i izvaditi.
- Očišćenu, opranu, osušenu i posoljenu ribu uvaljati u brašno, propržiti je na istom ulju od luka, sa svih strana.
- Dodati proprženi arpadžik, malo tople vode i dinstati još oko 45 minuta.
- U međuvremenu, obariti krompir u ljusci a zatim ga oljuštiti.
- Oradu servirati sa obarenim krompirom, pa preliti sokom od dinstanja, uz salatu od krastavaca i cvekle.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna dinstana orada
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -