Naslovna Sastojci Cvekla

Sastojak: cvekla

Posni humus od cvekle

Posni humus od cvekle

Sastojci za posni humus od cvekle: 1 šolja skuvane ili pečene cvekle, iseckane na kockice, 1 konzerva leblebija (400g), isprana i oceđena, 2-3 kašike tahinija, 2 čena belog luka, sok od 1 limuna, 1/4 šolje maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1/2 kašičice kima (opciono), malo vode (ako je potrebno za postizanje željene konzistencije).
Posna salata sa šargarepom i cveklom

Posna salata sa šargarepom i cveklom

Sastojci za posnu salatu sa šargarepom i cveklom: 2 srednje šargarepe, 1 velika cvekla, 1 jabuka (opciono), sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posna salata sa tunjevinom i cveklom

Posna salata sa tunjevinom i cveklom

Sastojci za posnu salatu sa tunjevinom i cveklom: 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku ili vodi), 2 srednje cvekle, skuvane i isečene na kockice, 1 crveni luk, sitno seckan, 1 veza peršuna(ili bilo koje zeleno povrće), sitno seckan, 1 kašika maslinovog ulja, sok od pola limuna, so i biber po ukusu.
Posna salata od cvekle i pomorandže

Posna salata od cvekle i pomorandže

Sastojci za posnu salatu od cvekle i pomorandže: 2 srednje cvekle, kuvane i oljuštene, 2 velike pomorandže, 1/4 šolje naseckanog svežeg peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika balsamiko sirćeta, so i biber po ukusu, 1/4 šolje naseckanih oraha (opciono).
Posna supa od cvekle i krompira

Posna supa od cvekle i krompira

Sastojci za posnu supu od cvekle i krompira: 2 cvekle,  1 manja glavica karfiola, 2 krompira, 1 crni luk, 2 čena belog luka,  1 šargarepa,  4 šolje povrćnog bujona, so i biber po ukusu, sveži peršun, sitno iseckan (za posipanje, opcionalno).
Posna pašteta od cvekle i susama

Posna pašteta od cvekle i susama

Sastojci za posnu paštetu od cvekle i susama: 2 veće cvekle,  1 šolja susama,  2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 2 čena belog luka, so i biber po ukusu, mlevena crvena paprika (opciono, za dekoraciju), kriške hleba ili tostiran hleb za posluživanje.
Posna čorba od cvekle

Posna čorba od cvekle

Sastojci za posnu čorbu od cvekle: 2 velike cvekle,  2 velika krompira,  1 crveni luk,  2 češnja belog luka,  4 šolje vode, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za posluživanje.
Posni pasulj sa cveklom

Posni pasulj sa cveklom

Sastojci za posni pasulj sa cveklom: 2 šolje kuvanog pasulja, 2 cvekle, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  4 šolje vode, so po ukusu, biber po ukusu, kiseli krastavci (opciono, za serviranje).
Posna supa od cvekle

Posna supa od cvekle

Sastojci za posnu supu od cvekle: 2 srednje velike cvekle, 2 šargarepe,  1 crni luk,  2 krompira, 3 čena belog luka, 1 šolja naseckanog kelja, 1 šolja paradajz pirea (ili iseckanih paradajza), 8 šolja povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna salata od cvekle i oraha

Posna salata od cvekle i oraha

Sastojci za posnu salatu od cvekle i oraha:. 2 cvekle, 2 šolje baby spanaća, 1 šolja oraha, 1/4 šolje maslinovog ulja, 2 kašike balzamičnog sirćeta, sok od 1 limuna, 1 kašika meda (opciono, za slatkoću), so i biber po ukusu.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -