Sastojak: cvekla
Posni čips od cvekle i repe
Sastojci za posni čips od cvekle i repe:1 cvekla i 1 bela repa,1/2 kašike ulja od koštica grožđa,morska so,začini i začinsko bilje po vašem izboru.
Posna dinstana orada
Sastojci za posnu dinstanu oradu:1,5kg orade,20 arpadžika,6 srednjih krompira,4 kisela krastavčića,1 kisela cvekla isečena na kolutove,1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,morska so.
Posna salata od pasulja
Sastojci za posnu salatu od pasulja:2 skuvana krompira,2 glavice skuvane cvekle,1 skuvana šargarepa,1 glavica luka,200g skuvanog pasulja,ulje,balzamiko,so i biber po ukusu.
10 domaćih sokova koje morate probati
Domaći recepti za najbolje domaće sokove koje možete napraviti u svom domu. U zavisnosti od sezone možete napraviti domaći sok od zove, višnje, maline, kupine, borovnice, pomorandže, nane, grožđa, cvekle...
Ceđeni sok za čišćenje jetre i krvi
Sastojci za ceđeni sok za čišćenje jetre i krvi:
1 osrednja cvekla (175 g),
2 lista crvenog kupusa (25 g),
3 šargarepe srednje veličine (180 g),
1/2 limuna (40 g),
1 pomorandža (130 g),
1/4 ananasa (220 g),
2 šake spanaća (50 g).
Sok od cvekle, limuna, pomorandže i šargarepe
Sastojci za sok od cvekle, limuna, pomorandže i šargarepe:
1 kg cvekle,
1 kg šargarepe,
1 kg limuna,
1 kg pomorandže,
4 l vode,
8 limuntusa,
3 kg šećera.
Ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke
Sastojci za ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke:
1 velika cvekla,
2-3 sveže šargarepe,
4-5 štapova celera,
1 šaka svežeg spanaća,
1 jabuka,
1 sveži krastavac,
2 rotkvice,
1 koren svežeg đumbira (veličine 1 cm),
1 limun.
Sok za imunitet od celera i đumbira
Sastojci za sok za imunitet od celera i djumbira:
4 jabuke,
2 srednje šargarepe,
1 stabljika celera,
1/2 manje cvekle,
1 kockica đumbira
1 kašika meda.
Sok od cvekle za krvnu sliku
Sastojci za sok od cvekle:
4-5 komada cvekle,
5 limunova,
4-5 šargarepa,
500 g meda,
1,5 l vode.
Vegetarijanska jela koja morate probati
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.