Sastojci za posni bakalar sa krompirom i prezlama:
500g osušenog kuvanog i očIšćenog bakalara, ili 1 kg oslića,
500g obarenog krompira u ljusci,
200ml maslinovog ulja,
1 veza sitno isečeno peršunovo lišće,
6 čenova belog luka,
5 kašika bezglutenakih prezli,
biber,
so.
Posni bakalar sa krompirom i prezlama se priprema na sledeći način:
Krompir od ljuske očistiti i narezati ga na kolutove.
U posebni sud staviti prezle, izgnječen sitno isečeni beli luk i peršunovo lišće, pa sve zajedno dobro izmešati.
U posebni sud u kojem će se poslužiti staviti red krompira, preko njega ribu, zatim posuti smesom mrvica, osoliti i malo pobiberiti, pa tako u dva do tri reda, s tim da zadnji red bude krompir.
Sve to preliti vrelim maslinovim uljem i poklopiti da tako odstoji 30 minuta na toplom mestu.
Dodati 200ml vrele vode u kojoj se bario bakalar i sve dobro promešati, a potom služiti.
Sastojci za posni pasulj sa haringom ili sardelom:
500 g pasulja,
5 glavica iseckanog crnog luka,
riba očišćena od kostiju,
vinsko sirće,
ulje,
biber
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više