- Advertisement -
Sastojci za posni bakalar sa krompirom i prezlama:
- 500g osušenog kuvanog i očIšćenog bakalara, ili 1 kg oslića,
- 500g obarenog krompira u ljusci,
- 200ml maslinovog ulja,
- 1 veza sitno isečeno peršunovo lišće,
- 6 čenova belog luka,
- 5 kašika bezglutenakih prezli,
- biber,
- so.
Posni bakalar sa krompirom i prezlama se priprema na sledeći način:
- Krompir od ljuske očistiti i narezati ga na kolutove.
- U posebni sud staviti prezle, izgnječen sitno isečeni beli luk i peršunovo lišće, pa sve zajedno dobro izmešati.
- U posebni sud u kojem će se poslužiti staviti red krompira, preko njega ribu, zatim posuti smesom mrvica, osoliti i malo pobiberiti, pa tako u dva do tri reda, s tim da zadnji red bude krompir.
- Sve to preliti vrelim maslinovim uljem i poklopiti da tako odstoji 30 minuta na toplom mestu.
- Dodati 200ml vrele vode u kojoj se bario bakalar i sve dobro promešati, a potom služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni bakalar sa krompirom i prezlama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -