Sastojci za posni bakalar sa krompirom i prezlama:
500g osušenog kuvanog i očIšćenog bakalara, ili 1 kg oslića,
500g obarenog krompira u ljusci,
200ml maslinovog ulja,
1 veza sitno isečeno peršunovo lišće,
6 čenova belog luka,
5 kašika bezglutenakih prezli,
biber,
so.
Posni bakalar sa krompirom i prezlama se priprema na sledeći način:
Krompir od ljuske očistiti i narezati ga na kolutove.
U posebni sud staviti prezle, izgnječen sitno isečeni beli luk i peršunovo lišće, pa sve zajedno dobro izmešati.
U posebni sud u kojem će se poslužiti staviti red krompira, preko njega ribu, zatim posuti smesom mrvica, osoliti i malo pobiberiti, pa tako u dva do tri reda, s tim da zadnji red bude krompir.
Sve to preliti vrelim maslinovim uljem i poklopiti da tako odstoji 30 minuta na toplom mestu.
Dodati 200ml vrele vode u kojoj se bario bakalar i sve dobro promešati, a potom služiti.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više