Posni bakalar sa krompirom i prezlama

310
- Advertisement -

Posni bakalar sa krompirom i prezlama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni bakalar sa krompirom i prezlama:

  • 500g osušenog kuvanog i očIšćenog bakalara, ili 1 kg oslića,
  • 500g obarenog krompira u ljusci,
  • 200ml maslinovog ulja,
  • 1 veza sitno isečeno peršunovo lišće,
  • 6 čenova belog luka,
  • 5 kašika bezglutenakih prezli,
  • biber,
  • so.

Posni bakalar sa krompirom i prezlama se priprema na sledeći način:

  1. Krompir od ljuske očistiti i narezati ga na kolutove.
  2. U posebni sud staviti prezle, izgnječen sitno isečeni beli luk i peršunovo lišće, pa sve zajedno dobro izmešati.
  3. U posebni sud u kojem će se poslužiti staviti red krompira, preko njega ribu, zatim posuti smesom mrvica, osoliti i malo pobiberiti, pa tako u dva do tri reda, s tim da zadnji red bude krompir.
  4. Sve to preliti vrelim maslinovim uljem i poklopiti da tako odstoji 30 minuta na toplom mestu.
  5. Dodati 200ml vrele vode u kojoj se bario bakalar i sve dobro promešati, a potom služiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni bakalar sa krompirom i prezlama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -