Naslovna Sastojci Maslinovo ulje

Sastojak: maslinovo ulje

Posne lazanje sa sočivom

Posne lazanje sa sočivom

Sastojci za posne lazanje sa sočivom: posni listovi za lazanje, 200g crvenog sočiva,  1 crveni luk,  2 čena belog luka, 1 konzerva (400g) paradajz sosa, 200g posni bešamela, 1 crvena paprika,  2 šargarepe,  2 kašike maslinovog ulja, so, biber, sušeni origano,  posni sir za posipanje (opciono).
Posni kačamak sa tofuom

Posni kačamak sa tofuom

Sastojci za posni kačamak sa tofuom: 200g kukuruznog brašna (palenta), 1l vode, 200g tofua,  1 crveni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež peršun, seckan (opciono).
Posna tuna salata sa avokadom

Posna tuna salata sa avokadom

Sastojci za posnu tuna salatu sa avokadom: 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku, 1 avokado,  1 mali crveni luk,  1 krastavac,  1 crvena paprika,  sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež peršun, seckan (opciono).
Posna salata od kelja i jabuke

Posna salata od kelja i jabuke

Sastojci za posnu salatu od kelja i jabuke: 1 glavica kelja, 2 jabuke (po mogućstvu kiselkastih sorti), 1 šargarepa, 1 limun (sok), 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 50g orašastih plodova (orah, badem ili lešnik, po izboru).
Posni pomfrit od celera

Posni pomfrit od celera

Sastojci za posni pomfrit od celera: 1 veći celer (koren), 2-3 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/2 kašičice dimljene paprike (po želji).
Posni ražnjići sa patlidžanom i paradajzom

Posni ražnjići sa patlidžanom i paradajzom

Sastojci za posne ražnjiće sa patlidžanom i paradajzom: 1 veći patlidžan, 200 g čeri paradajza, 2 crna luka, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika balzamiko sirćeta, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posne nudle u soja sosu

Posne nudle u soja sosu

Sastojci za posne nudele u soja sosu: 200g nudli po izboru, 2 kašike soja sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 2 čena belog luka,  1 crvena paprika, 1 šargarepa,  100g šampinjona, 1 mladi luk,  1 kašika  susamovog ulja (opciono), susam za posipanje (opciono).
Posne sataraš makarone

Posne sataraš makarone

Sastojci za posne sataraš makarone: 200g makarona, 1 crveni luk,  2 zelene paprike, 2 crvene paprike, 4 paradajza,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika svežeg peršuna (opciono).
Posne slane palačinke

Posne slane palačinke sa pečurkama

Sastojci za posne slane palačinke sa pečurkama: Za palačinke: 200g brašna, 500ml mineralne vode, prstohvat soli, 2 kašike maslinovog ulja. Za fil od pečuraka: 300g pečuraka (šampinjoni ili druge vrste), 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika svežeg peršuna, sitno iseckan (opciono).
Posna musaka sa kinoom

Posna musaka sa kinoom

Sastojci za posnu musaku sa kinoom: 200g kinoe, 2 patlidžana, isečena na kolutove, 2 tikvice, isečene na kolutove, 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 paradajza, iseckana, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 500ml pasiranog paradajza (passata), svež peršun za dekoraciju (opciono).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -