Kiselo slatki barbun

72

Kiselo slatki barbun

Sastojci za kiselo slatki barbun:

  • 800 g barbuna,
  • 80 g pinjola,
  • 150 g suvog grožđa,
  • 4 kašike belog vinskog sirćeta,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • so.

Kiselo slatki barbun se priprema na sledeći način:

  1. Potopite suvo grožđe u mlaku vodu, držite 4-5 minuta, a zatim procedite.
  2. Slažite očišćene barbune u veliku šerpu, naizmenično postavljajući glave u suprotnom pravcu, da bi sasvim prekrili dno posude.
  3. Začinite solju, maslinovim uljem, pinjolama, suvim grožđem i sirćetom.
  4. Poklopite i kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta.
  5. Skinite poklopac i kuvajte na jačoj vatri još 10 minuta.
  6. Proverite da li su barbuni postali reš pre nego što skinete sa vatre.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Kiselo slatki barbun
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)