- Advertisement -
Sastojci za kiselo slatki barbun:
- 800 g barbuna,
- 80 g pinjola,
- 150 g suvog grožđa,
- 4 kašike belog vinskog sirćeta,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- so.
Kiselo slatki barbun se priprema na sledeći način:
- Potopite suvo grožđe u mlaku vodu, držite 4-5 minuta, a zatim procedite.
- Slažite očišćene barbune u veliku šerpu, naizmenično postavljajući glave u suprotnom pravcu, da bi sasvim prekrili dno posude.
- Začinite solju, maslinovim uljem, pinjolama, suvim grožđem i sirćetom.
- Poklopite i kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta.
- Skinite poklopac i kuvajte na jačoj vatri još 10 minuta.
- Proverite da li su barbuni postali reš pre nego što skinete sa vatre.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Kiselo slatki barbun
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -