Posni sladoled sa bananom

934
- Advertisement -

Posni sladoled sa bananom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni sladoled sa bananom:

  • 4 zrele banane,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • 2-3 kašike posnog biljnog mleka,
  • voće, orašasti plodovi ili čokoladni čips za dodatak.

Posni sladoled sa bananom se priprema na sledeći način:

  1. Pre nego što krenete sa pripremom sladoleda, operite, oljuštite i iseckajte banane na manje komade. Stavite ih u plastičnu kesu ili posudu i zamrznite najmanje 2-3 sata ili preko noći.
  2. Kad su banane potpuno smrznute, izvadite ih iz zamrzivača i ostavite da malo odstoje na sobnoj temperaturi, oko 5-10 minuta, kako bi se malo omekšale i bilo lakše blendati.
  3. U blenderu, stavite smrznute banane i opcionalno dodajte ekstrakt vanile.
  4. Počnite blendati na niskoj brzini, a zatim povećajte brzinu kako biste napravili glatku i kremastu smesu.
  5. Ako blender teško radi, dodajte 2-3 kašike posnog biljnog mleka po potrebi da bi se smesa lakše blendala. Nemojte dodati previše mleka jer želite da sladoled bude gust i kremast.
  6. Nakon što dobijete glatku smesu, možete dodati voće, orašaste plodove ili čokoladni čips po želji i kratko blendati samo da se sastojci ravnomerno rasporede.
  7. Sladoled je sada spreman za posluživanje.
  8. Možete ga jesti odmah za mekanu teksturu ili staviti u zamrzivač na nekoliko sati da se dodatno stegne.
  9. Pre posluživanja, ostavite sladoled da se malo odledi na sobnoj temperaturi kako biste lakše izvadili porcije.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni sladoled sa bananom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -