- Advertisement -
Sastojci za posni sladoled sa bananom:
- 4 zrele banane,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 2-3 kašike posnog biljnog mleka,
- voće, orašasti plodovi ili čokoladni čips za dodatak.
Posni sladoled sa bananom se priprema na sledeći način:
- Pre nego što krenete sa pripremom sladoleda, operite, oljuštite i iseckajte banane na manje komade. Stavite ih u plastičnu kesu ili posudu i zamrznite najmanje 2-3 sata ili preko noći.
- Kad su banane potpuno smrznute, izvadite ih iz zamrzivača i ostavite da malo odstoje na sobnoj temperaturi, oko 5-10 minuta, kako bi se malo omekšale i bilo lakše blendati.
- U blenderu, stavite smrznute banane i opcionalno dodajte ekstrakt vanile.
- Počnite blendati na niskoj brzini, a zatim povećajte brzinu kako biste napravili glatku i kremastu smesu.
- Ako blender teško radi, dodajte 2-3 kašike posnog biljnog mleka po potrebi da bi se smesa lakše blendala. Nemojte dodati previše mleka jer želite da sladoled bude gust i kremast.
- Nakon što dobijete glatku smesu, možete dodati voće, orašaste plodove ili čokoladni čips po želji i kratko blendati samo da se sastojci ravnomerno rasporede.
- Sladoled je sada spreman za posluživanje.
- Možete ga jesti odmah za mekanu teksturu ili staviti u zamrzivač na nekoliko sati da se dodatno stegne.
- Pre posluživanja, ostavite sladoled da se malo odledi na sobnoj temperaturi kako biste lakše izvadili porcije.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni sladoled sa bananom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -