voće, orašasti plodovi ili čokoladni čips za dodatak.
Posni sladoled sa bananom se priprema na sledeći način:
Pre nego što krenete sa pripremom sladoleda, operite, oljuštite i iseckajte banane na manje komade. Stavite ih u plastičnu kesu ili posudu i zamrznite najmanje 2-3 sata ili preko noći.
Kad su banane potpuno smrznute, izvadite ih iz zamrzivača i ostavite da malo odstoje na sobnoj temperaturi, oko 5-10 minuta, kako bi se malo omekšale i bilo lakše blendati.
U blenderu, stavite smrznute banane i opcionalno dodajte ekstrakt vanile.
Počnite blendati na niskoj brzini, a zatim povećajte brzinu kako biste napravili glatku i kremastu smesu.
Ako blender teško radi, dodajte 2-3 kašike posnog biljnog mleka po potrebi da bi se smesa lakše blendala. Nemojte dodati previše mleka jer želite da sladoled bude gust i kremast.
Nakon što dobijete glatku smesu, možete dodati voće, orašaste plodove ili čokoladni čips po želji i kratko blendati samo da se sastojci ravnomerno rasporede.
Sladoled je sada spreman za posluživanje.
Možete ga jesti odmah za mekanu teksturu ili staviti u zamrzivač na nekoliko sati da se dodatno stegne.
Pre posluživanja, ostavite sladoled da se malo odledi na sobnoj temperaturi kako biste lakše izvadili porcije.
Sastojci za posni rižoto sa bukovačom:
250 g bukovača,
200 g pirinča za rižoto,
1 srednja glavica crnog luka,
2 češnja belog luka,
1 šargarepa,
1 l povrćnog bujona,
100 ml belog vina (opciono),
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više